Kraljevica 23. svibanj 2023. Izvor: PGŽ

Šišić: "Povijesnu baštinu povezati s lokalnom zajednicom”

Šišić: "Povijesnu baštinu povezati s lokalnom zajednicom”
Djelatnici iz turizma, kulture, obrazovanja, medija i marketinga u dvorcu Nova Kraljevica

Djelatnici iz turizma, kulture, obrazovanja, medija i marketinga u dvorcu Nova Kraljevica upoznaju se s pomorskom i frankopanskom baštinom Primorsko-goranske županije. Dvodnevna edukacija koja uključuje i studijsko putovanje organizirana je u sklopu projekta “AdriPromTour- valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje vidljivosti i turističke promocije”.

O dragocjenoj povijesnoj baštini Kvarnera te kako je staviti u službu turizma, govore profesor na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Robert Mohović i zamjenica koordinatorice za Hrvatsku europskog udruženja Interpret Europe Manuela Hrvatin.


“Materijalnu povijesnu baštinu nije dovoljno obnoviti. Kako bi nastavila živjeti, s njom trebamo što bliskije povezati lokalnu zajednicu. Frankopanska baština zajednička je svim dijelovima Primorsko-goranske županije, od Gorskog kotara do Krka. Kad smo stvarali Kulturno-turističku rutu Putovima Frankopana, željeli smo da bude održiva. Njezina posjećenost potvrđuje nam da je slogan dobro izabran- Heroji imaju svoj kraj, ali priče o njima ne”, istaknula je Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Projektom AdriPromTour promoviraju se projekti Arca Adriatica te Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana koja je valorizirana projektom Hercultour. Na projektu AdriPromTour sudjeluje osam partnera iz Hrvatske i Italije među kojima je Primorsko-goranska županija.