Kraljevica 4. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Školsko zvono “dozvalo” 32 kraljevička prvašića

Školsko zvono “dozvalo” 32 kraljevička prvašića
U Kraljevici je za školske klupe danas sjelo dvadeset i pet prvašića, u Šmriki šest, a u Križišću tek jedna učenica 

Osnovnoškolci s kraljevičkog područja, njih 270, danas su se vratili za školske klupe. Među njima su i 32 prvašića, koje je školsko zvono “dozvalo” prvi puta. U Kraljevici je za školske klupe danas, u dva razredna odjeljenja, sjelo dvadeset i pet prvašića, u Šmriki šest, a u Križišću tek jedna učenica. 


Tradicionalnom priredbom prvašićima su dobrodošlicu poželjeli stariji učenici, a isto je pozdravnim govorom učinio i ravnatelj Osnovne škole Kraljevica Davor Juriša.

“Kreće nova školska godina. Drago mi je da možemo raditi u odličnim uvjetima, naše drage prvašiće čekaju dvije krasne učionice. Moram zahvaliti Gradu Kraljevici, na čelu s gradonačelnikom Čandrlićem, koji nam je i ove godine izašao ususret. Jako puno ulažu u školu tako da nam je školovanje skoro pa besplatno”, rekao je Juriša.


Grad je i ove godine financirao radne materijale, kao i poklone dobrodošlice, a zaboraviti ne treba da izdvaja i značajna sredstva za rad učiteljica u dva odjeljenja produženog boravka, kao i za program dodatnog učenja, koji je ovogodišnji novitet u Šmriki. Subvencionira se i logoped te prijevoz za učenike viših razreda s Oštra. Uz to mnoge će razveseliti i sanacija te preregulacija Strossmayerove ulice, koja je u tijeku, a jamči sigurniji dolazak i odlazak djece u školu. 


“Želim svima uspješnu školsku godinu, da budete sretni i veseli. Znanje i obrazovanje su vam u životu potrebni. Znanje vam nitko ne može oduzeti. Učite i slušajte učiteljice, ali  nemojte dozvoliti da vas plaše s ozbiljnim stvarima jer život je i igra - budite djeca”, poručio je novopečenim osnovnoškolcima gradonačelnik Dalibor Čandrlić.