Kraljevica 3. rujan 2018.

Školsko zvono dozvalo 38 kraljevičkih prvašića

Školsko zvono dozvalo 38 kraljevičkih prvašića
Kraljevički osnovnoškolci danas su se vratili za školske klupe, a prvi je dan škole bio posebno uzbudljiv za one najmlađe. Osnovnu školu Kraljevica ove je godine upisalo čak 38 prvašića, što je osjetno više nego proteklih godina.

Prvašiće su u Kraljevici danas dočekali stariji učenici, njihove učiteljice i predstavnici Grada, kao i poklon paketi sa školskim priborom i slatkišima U tradicionalnom je prijemu njih 35 raspodijeljeno u dva razredna odjeljenja, dok će 3 učenika u područnu školu Križišće.

“Početak je školske godine. Vama prvašićima danas počinje jedan novi život. Cijeli život ćete morati učiti, ali ja vas želim vas vidjeti vesele i radosne, bez tenzija, bez plača. Prvi dan škole uvijek ćete pamtiti. Želim vam puno sreće i uspjeha”, rekao je Zrinko Tijan, ravnatelj Osnovne škole Kraljevica.

“Budite veseli, sretni i nasmijani. Škola nije nikakav bauk. Dolazite u školu s osmijehom, pitajte učitelje sve što vas zanima, budite radoznali i ničega se ne bojite. Kažu da je od kolijevke pa do groba najljepše đačko doba i to je uistinu tako i zato se radujte”, novim je kraljevičkim prvašićima poručio kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

“Želim puno sreće i uspjeha svim učenicima, a roditeljima i nastavnicima i puno strpljenja. Vama prvašićima želim da vam osnovna škola, kada je završite, ostane u lijepom sjećanju, kao što je ostala i meni. Želim vam da učite, da budete uporni i strpljivi i da vjerujete u sebe”, rekla je Paula Vučković, zamjenica kraljevičkog gradonačelnika.
 
Porast broja prvašića

Osnovna škola Kraljevica trenutno broji 266 učenika, što je na razini proteklih godina. Međutim, veseli podatak da mlade obitelji, po svemu sudeći, prepoznaju Kraljevicu i okolicu kao mjesta ugodna za život. Naime, ove je godine znatno porastao broj prvašića. Školu je lani upisalo 24 učenika prvih razreda, a ove godine čak 14 više.

Kraljevička osnovna škola ponosi se svojevrsnim nadstandardom, za koji je zaslužan Grad Kraljevica. Naime, učionice su opremljene pametnim pločama i LCD-ima, a Grad financira i besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, logopeda, produženi boravak, sate informatike te dodatno pomaže učenike slabijeg imovinskog statusa.
 
U tijeku energetska obnova

Posebno veseli energetska obnova školske zgrade, koja je započela u lipnju. U tijeku su radovi na pročelju, stolariji i krovu, koji bi trebali biti završeni do kraja godine. Vrijednost projekta je 2.884.616,75 kuna, a Grad Kraljevica sufinancira radove s 355.000 kuna.

Također, nakon što su konačno riješeni komplicirani imovinsko pravni odnosi stvoreni su preduvjeti za uređenje vanjskog igrališta, koje je predviđeno u 2. fazi projekta.