Kraljevica 27. svibanj 2022.

Smotra folklora nakon dvije se godine vratila u Kraljevicu

Smotra folklora nakon dvije se godine vratila u Kraljevicu
Tradicionalna “Smotra folklora” u novoobnovljenom je Dvorcu Frankopan, u organizaciji KUD- a Lanterna, večeras okupila pet kulturno umjetničkih društava i oko 150 sudionika

Nakon dvije su se “tihe” godine pjesma i ples vratile u grad svetog Nikole. Kraljevička “Smotra folklora” u novoobnovljenom atriju Dvorcu Frankopan okupila 150 sudionika, raspoređenih u pet kulturno umjetničkih društava. 


Uz domaćine, KUD Lanternu, publici su se predstavili KUD “Zora” iz Opatije, KUD “Klek” iz Ogulina, KUD Bribir i MKD Ilinden iz Rijeke. 

“Smotra za nas kao KUD izuzetno puno znači u njegovanju folklora. Dvorac Frankopan je predivan. Sretni smo da je konačno uređen i da diše punim plućima. To je idealno mjesto u kojem smo večeras spojili povijest s modernim”, naglasila je Verica Filić, predsjednica KUD- a Lanterna. 


Na samom početku okupljene je pozdravio kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, poručivši kako se Grad trudi obnavljati povijesnu baštinu, prvenstveno zbog ljudi, kako bi se u njih vratio život te najavivši nova ulaganja u Frankopan. 

Svoj su doprinos kraljevičkoj smotri večeras dali i atraktivni Krčki knezovi na čelu s knezom Mikulom i Bakarska gospoda.