Kraljevica 1. listopad 2022. Klaudio Vrančić

Što skriva bakaračka šuma šetačima otkrio Marko Sladić

Što skriva bakaračka šuma šetačima otkrio Marko Sladić
Dvadesetak šetača okupilo se jutros na Bakarcu, odakle su, pod vodstvom Marka Sladića, a u organizaciji TZG Kraljevice, krenuli u istraživanje atraktivnih “puteva lovaca”

Na prvoj šetnji “Putevima lovaca” jutros se u Bakarcu okupilo dvadesetak sjajno raspoloženih sudionika. Šetače je u zabavnu hike avanturu, kroz bakaračke šume, poveo pustolovni vodič Marko Sladić. 


“Šuma između Bakarca i Križišća je pravi mali mikro svijet za sebe, prepun predivnih lokacija. Tu je staro zapušteno groblje iz 19. stoljeća, predivna crkvica Svete Trojice, slapovi koji se stvaraju nakon velikih kiša, jazavčeve jazbine”, kazao je Sladić, koji je za sudionike organizirao i tombolu, a žeđ su ugasili uz njegovu limunadu. 


Atraktivnu i edukativnu šetnju organizirala je Turistička zajednica grada Kraljevice u sklopu promocije projekta Rijeka Outdoora, u kojem se udružile turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena, kao i obilježavanja Mjeseca hrvatskog turizma.


“Drago mi je da se naša nova hike avantura prvi puta održava upravo ovdje, u malom Bakarcu. Nadam se da ćemo i u budućnosti organizirati ovakve lijepe programe s posebnim naglaskom na pred i posezonu”, ističe Jelena Mateševac, direktorica TZG Kraljevice. 


Za kraj naglasiti treba kako već od sutra kreće sezona lova na spomenutom području pa Sladić šetače poziva na oprez, pogotovo vikendom.