Kraljevica 9. rujan 2019.

Sve više prvašića u kraljevičkim školskim klupama

Sve više prvašića u kraljevičkim školskim klupama

Prvog dana škole u kraljevičke su osnovnoškolske klupe sjela 44 prvašića, što je osjetan porast u odnosu na prošlu godinu. Nove je prvašiće u Kraljevici dočekala pjesma starijih učenika i pokloni Grada Kraljevice.

Novopečeni kraljevički osnovnoškolci dočekani su prigodnim programom, kojeg su pripremili stariji učenici Osnovne škole Kraljevica. 


Okupljene su učenike i njihove roditelje pozdravili predsjednica Gradskog vijeća Grada Kraljevice Vesna Špalj i novi ravnatelj Osnovne škole Kraljevica Davor Juriša, koji je tu dužnost preuzeo s prvim danom rujna.

“Želim vam da se prije svega ugodno osjećate u školi, da budete sretni i zadovoljni svime što budete radili, da vas vaše učiteljice vode najbolje što mogu. Vi imate novu obavezu, ali puno ćete se i igrati. Vidim da ste nasmiješeni i sretni i tako neka vam počne školska godina”, poručio je Juriša novim prvašićima. 


“Možda se među našim prvašićima krije novi profesor, ravnatelj, doktor, a možda i gradonačelnik ili gradonačelnica Kraljevice, predsjednik ili predsjednica Gradskog vijeća”, naglasila je Špalj, zaželjevši puno uspjeha svim učenicima i djelatnicima škole.  

U dva je razreda odjeljenja u matičnoj školi danas krenulo 29 učenika, dok je 12 prvašića u školske klupe sjelo u područnoj školi u Šmriki, a 3 u Križišću. Osjetan je to porast broja prvašića u odnosu na proteklu godinu, kada je u školu krenulo 38 učenika. 

Nove su osnovnoškolce danas dočekali i poklon paketi sa školskim priborom, poklon Grada Kraljevice. Uz to Grad je za sve učenike osigurao radne bilježnice, pribor za likovni i tehnički… za što je ukupno izdvojeno 110 tisuća kuna.