Kraljevica 27. svibanj 2024. K.V.

Tragovima Frankopana ove nedjelje na dva kotača

Tragovima Frankopana ove nedjelje na dva kotača
Tradicionalna biciklijada “Tragovima Frankopana”, što je zajedničkim snagama organiziraju kraljevička i bakarska Turistička zajednica u suradnji s agencijom Promotiv Travel Outdoor, na rasporedu je ove nedjelje, 2. lipnja. 


“Krenite s nama u istraživanje bogate materijalne i duhovne baštine Zrinskih i Frankopana, moćnih velikaških obitelji koje su obilježile pet i pol stoljeća hrvatske povijesti. Na zajedničkom biciklističkom druženju povest ćemo vas od Dvorca Nova Kraljevica starom Karolinskom cestom do Hreljinske gradine gdje ćemo uživati u pogledu na Bakarski zaljev i kvarnerske otoke. Od Gradine prema Bakru zastat ćemo na Bakarskim prezidima te se spustiti u kraljevski grad Bakar nad kojim gordo bdije Bakarski kaštel. Duhove prošlosti i kulture probudit ćemo uz slasni zalogaj bakarske torte i baškota i obilazak Interpretacijskoga centra Bakar. Turu ćemo završiti u Kraljevici posjetom Posjetiteljskom i Interpretacijskom centru Kraljevica unutar Dvorca Nova Kraljevica”, ističu organizatori. 


Srednje zahtjevna ruta: Kraljevica - Šmrika - Križišće - Melnice - Hreljin - Bakar - Kraljevica duga je 34 kilometra sa 790 metara ukupnog uspona. Okupljanje je ispred Dvorca Frankopan od 9:30, a start je u 10 sati. Kotizacija od 10 eura uključuje organizaciju, vođenje, okrijepe, degustacije, posjet interpretacijskim centrima, a prijave su na LINKU.