Kraljevica 19. travanj 2018.

Turističkim brodom iz Opatije do Kraljevice i Bakra

Turističkim brodom iz Opatije do Kraljevice i Bakra
Turistički djelatnici i prvi turisti jučer su uživali u promotivnom izletu brodom “Jadera”, turističke agencije "Paragvaj tours”, koji je posjetio Kraljevicu i Bakar. Nova turistička ruta prvenstveno je namijenjena  gostima koji će u Opatiji i Rijeci boraviti u pred i posezoni.

Kraljevica i Bakar na turističkoj karti Hrvatske podcrtani su prvenstveno zahvaljujući svojoj zanimljivoj povijesti i bogatoj kulturnoj baštini, a na istok riječkog prstena turisti će od ove sezone moći i morskim putem.

Turistički brodić "Jadera", koji može prevoziti stotinjak osoba, jučer je isplovio iz Opatije te nakon pristajanja u Rijeci uplovio u kraljevičku luku. Goste su dočekali predstavnici Grada i turističke zajednice, u društvu Frankopanske straže.
 
Dvorac Frankopan

“Ja se duboko nadam da će ova inicijativa i suradnja s okolnim turističkim zajednicama zaživjeti te da će privući mnoge turiste u našu lijepu Kraljevicu i naš Dvorac Frankopan, ali i u okolne gradove. Bila bi velika šteta da turisti i ostali posjetitelji ne upoznaju ljepote naše Kraljevice”, poručila je Paula Vučković, zamjenica kraljevičkog gradonačelnika.

“Radimo na povećanju posjećenosti. Pokušavamo uvoditi nove atraktivne sadržaje. Ovo je prva turistička ruta čiji je cilj zainteresirati turiste za našu povijest i kulturne znamenitosti. Jako smo zadovoljni promocijskom vožnjom. Vjerujemo da će odaziv biti dobar”, rekla je Linda Petrović iz Turističke zajednice grada Kraljevice.

Nakon dočeka gosti su obišli Dvorac Nova Kraljevica, poznatiji kao Frankopan, gdje su ih pjesmom dočekale članice KUD-a Lanterna.
 
Vožnje u pred i posezoni

"Paragvaj tours” će opatijske i riječke turiste u Kraljevicu i Bakar, u suradnji s PGŽ i turističkim zajednicama, prevoziti prvenstveno van špice turistike sezone, a cijene izleta trebale bi se kretati od 25 do 35 eura.

“Ideja je prevoziti turiste u predsezoni i posezoni, kada nema kupanja. Gostima koji dolaze u kupališnoj sezoni su najzanimljiviji otoci, ali imamo tri broda pa ako bude interesa turiste ćemo prevoziti manjim brodovima. Vodiči i agencije su ideju dobro prihvatile. Danas imamo i prve goste, a za sada su povratne informacije solidne”, rekao je organizator Marinko Paragvaj.

Nakon Kraljevice “Jadera” je nastavila put Bakra, gdje su goste na Masarykovoj obali dočekali domaćini predvođeni Gradskom stražom, nakon čega su krenuli u obilazak drevnog grada.