Kraljevica 14. ožujak 2024. Klaudio Vrančić

U Frankopanu se slikalo za djecu štićenike “Doma Oštro”

U Frankopanu se slikalo za djecu štićenike “Doma Oštro”
Humanitarna akcija “Veseli zeko” uoči Uskrsa je održana u Dvorcu Frankopan, gdje su okupljeni slikali za djecu štićenike kraljevičke podružnice riječkog Centra za rehabilitaciju

Likovna radionica, pod vodstvom našeg akademskog slikara Ivana Tomečaka, danas je doprinijela višemjesečnoj akciji prikupljanja sredstava za kraljevičku podružnicu Centa za rehabilitaciju na Oštru. 


Dvadesetak okupljenih uoči Uskrsa je slikalo u Multimedijskoj dvorani, u organizaciji Mjesnog odbora Kraljevica, a svoja će djela ponuditi u velikom finalu akcije, na humanitarnoj licitaciji 24. ovog mjeseca.

“Mi smo i prije sudjelovali u humanitarnim akcijama za Dom na Oštru. Akcija je ‘preslika’ Vesele Bućice, na čemu zahvaljujemo Mesopustarima. Uz licitaciju 24. ožujka će biti organiziran program uz igre za djecu te ukrašavanje dvorišta”, rekla je Suzana Baus Rakić, predsjednica Mjesnog odbora Kraljevica.


“Cilj je urediti dvorište Doma. Naša djeca imaju tek jednu ljuljačku, koja im nije dostatna. Želimo im postaviti što više igrala, kako bi im dani bili ljepši i veseliji”, kazala je Sanja Cvitković iz Centra za rehabilitaciju Kraljevica - Oštro.

U akciju “Veseli zeko za djecu centra za rehabilitaciju Kraljevica-Oštro” proteklih su se mjeseci uključili brojni građani, udruge i poslovni subjekti, kao i Grad Kraljevica. Zahvaljujući Kraljevičanima velikog srca djeca na Oštru uskoro će imati ljepši okoliš i dvorište opremljeno igralima.