Kraljevica 8. listopad 2020.

U Kraljevici premijerno prikazan film o neponovljivoj Milki

U Kraljevici premijerno prikazan film o neponovljivoj Milki
Dokumentarni film “Život je lijep”, posvećen velikoj sportašici i još većoj osobi- Mlinki Milinković, danas je premijerno prikazan u Kraljevici. 

Film o trofejnoj paraolimpijki- Milki Milinković premijerno je prikazan u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture u Kraljevici- gradu kojeg je Milka istinski voljela i koji je volio nju. Iako je u Kraljevicu došla gotovo slučajno, nakon što je s 13 godina doživjela nezgodu, vrlo brzo je postala dobri duh “grada svetog Nikole”.


Radnja dokumentarnog filma “Život je lijep”, kojeg su realizirali Adriapublic i Klap iz Rijeke a potpisuju ga režiser Damir Konestra i scenarist Vladimir Vujnović, prati život iznimne osobe neuništivog duha, zaraznog osmijeha i jedinstvenog smisla za humor te vrhunske sportašice iza koje su ostali nevjerojatni rezultati.  

O liku i dijelu neponovljive sportske heroine- Milke Milinković večeras su, uz emotivne autore filma, govorili i predstavnici Hrvatskog paraolimpijskog odbora te kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


“U današnjem svijetu pohlepe i materijalizma bitno je poslati poruku mladim ljudima koji dolaze iza nas, kako bi shvatili prave vrijednosti života. Milka je dokaz da je u životu sve moguće ako vjerujemo i živimo na ispravan način. Priča o Milki bitna je kako bi upravo takvi ljudi bili uzori, a ne neki koji se vrte po medijima, a to ničime nisu zaslužili”, poručio je Čandrlić, najavivši uređenje parka u kojem je Milka vježbala, a koji bi u budućnosti trebao nositi njeno ime.   

Milka Milinković

Milka Milinković rođena je 7. travnja 1955. u Sanskom Mostu u Bosni i Hercegovini, a nakon kratke i teške bolesti preminula je, 11. lipnja 2017. Najuspješnija hrvatska paraolimpijka nastupila je na čak deset Paraolimpijskih igara na kojima je osvojila nevjerojatnih osam odličja (1 zlato, 3 srebra i 4 bronce). Najbolji rezultat Milka je ostvarila u Seulu 1988., gdje je osvojila zlatnu medalju te postavila svjetski i paraolimpijski rekord. Na svjetskim i europskim prvenstvima osvojila je 17 zlata, 6 srebra i 10 bronci. Za svoje je uspjehe trofejna paraolimpijka nagrađena brojnim priznanjima.