Kraljevica 23. srpanj 2021.

U Kraljevici završen nacionalni projekt “Sportski praznici”

U Kraljevici završen nacionalni projekt “Sportski praznici”
Na igralištu Osnovne škole Kraljevica obilježen završetak provedbe prvog izdanja nacionalnog projekta “Sportski praznici 2021”

Završnom konferencijom ze medije u Kraljevici je danas kraju privedeno prvo izdanje projekta “Sportski praznici 2021.”, koji se je u proteklih mjesec dana održavao na 70 lokacija diljem Hrvatske. 


“Željeli smo uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti za vrijeme trajanja ljetnih praznika. Planirali smo nešto manje od 10 tisuća djece, imali smo ih 11 tisuća. Planirali smo 63 lokacije, imali smo 70 i jako smo ponosni na to”, istaknuo je Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS- a.

Među gotovo 11 tisuća učenika, koliko ih je sudjelovalo u besplatnom projektu, našli su se i brojni Kraljevičani. S njih više od 140 u manjim su grupama, kroz četiri tjedna, svakodnevno radili Davor Juriša i Domagoj Jembrih.


“Jedan izuzetno lijep program, izuzetno vrijedan za djecu, koja nakon što završe nastavnu godinu nastavljaju raditi na školskim- sportskim igralištima”, rekao je Davor Juriša, ravnatelj OŠ Kraljevica, jedne od dvije županijske škole koje su sudjelovale u projektu.

Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva turizma i sporta te županijskih školskih- sportskih saveza, a “Sportske praznike” podržava i Grada Kraljevica. 


“Grad Kraljevica će uvijek davati podršku sportskim aktivnostima, posebno mladih ljudi. Tjelesna aktivnost i bavljenje sportom jako su važni, pogotovo kod mlađih uzrasta”, rekao je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 

Osim što podržava projekte Grad Kraljevica ulaže u sportsku infrastrukturu, a želja je, poručuje kraljevički gradonačelnik, narednih godina obnoviti gotovo sva igrališta na gradskom području.