Kraljevica 4. veljača 2022. Klaudio Vrančić

Ubrzo kreće obnova Kaštela Zrinski u srcu Kraljevice

Ubrzo kreće obnova Kaštela Zrinski u srcu Kraljevice

Grad Kraljevica je raspisao natječaj za izvođača radova na uređenju atraktivnog Kaštela Zrinski

Kaštel Zrinski u Kraljevici, popularna Ljetna pozornica, uskoro bi trebao zasjati u novom ruhu. Naime, Grad Kraljevica je raspisao natječaj za izvođenje građevinskih radova na obnovi Kaštela, čime je počela dugoočekivana realizacija kapitalnog projekta.


“Nakon što je davne 1974. godine nasut asfalt na impresivni kulturni spomenik, nakon gotovo 50 godina krećemo u konkretnu i završnu fazu uređenja jednog od najljepših prostora grada, prostora u kojem će se održavati kulturne manifestacije, koncerti, glazbene večeri, kazališne i kino predstave, fešte, priredbe... prostora koji uređujemo za građane Kraljevice i buduće generacije”, poručuje kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, naglasivši kako je priprema projekta bila zahtjevna i opsežna.


Ukupna vrijednost projekta je gotovo 3,4 milijuna kuna, od čega je nešto više od 2,3 milijuna kuna rezervirano za građevinske radove, a u planu je i opremanje prostora za ljetne manifestacije. Rok izvođenja je šest mjeseci pa bi Kraljevica do kraja ove godine trebala dobiti atraktivan prostor u srcu grada.