Kraljevica 22. srpanj 2021.

Uređenje bakaračke rive kreće u rujnu

Uređenje bakaračke rive kreće u rujnu
Potpisani su ugovori o izvođenju radova na sanaciji obalnog platoa u Bakarcu, vrijedni gotovo milijun kuna. Radovi bi trebali početi u rujnu, a završiti do kraja godine.

Stotinjak metara betonskog platoa u Bakarcu, od mostića prema stražama, uredit će se zahvaljujući danas potpisanim ugovorima o izvođenju radova na sanaciji obalnog platoa.


Ugovore “teške” 978.700,00 kuna s PDV- om u Bakarcu je s predstavnicima izvođača i stručnog nadzora, ispred Grada Kraljevice, potpisao gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 

“U protekle četiri godine smo u sanaciju pomorskog dobra i nove lučice na području Grada Kraljevice uložili preko 15 milijuna kuna. Kraljevica je grad na moru, grad brodograditelja, ribara, pomoraca… i smatram da moramo držati do naše obale”, naglasio je Čandrlić, zahvalivši Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH, koje projekt sufinancira sa 700.000,00 kuna, dok je ostatak osiguran iz gradskog proračuna.


Radovi na obalnom platou sunčališta u Bakarcu, površine od 600 kvadrata, obuhvaćaju sanaciju obalnog potpornog zida i betonske podloge sunčališta. Za uređenje je zadužena tvrtka Alpha sub iz Rijeke, dok će se za stručni i obračunski nadzor brinuti riječka tvrtka MareCon. 

Sanacija bakaračke rive trebala bi započeti u rujna ove godine, nakon turističke sezone, a rok za izvođenje radova je 75 radnih dana.