Kraljevica 7. svibanj 2016.

Uređeno Oštro spremno čeka ljeto

Uređeno Oštro spremno čeka ljeto
Cesta Oštro i Šetalište Vladimira Nazora, točnije područje od autobusnog okretišta i podiznih stupića na Oštru sve do kraljevičkog svjetionika, danas je očišćeno i uređeno zahvaljujući velikom odazivu građana Eko akciji Zelena čistka. 

Loše vrijeme prije dva im je tjedna možda poremetilo planove, ali Kraljevičani su ipak očistili svoje Oštro. Sjajan odaziv i još bolja atmosfera pratili su današnju Eko akciju Zelena čistka. 

Oko 150 sudionika jutros je vrijedno radilo na potezima od autobusnog okretišta i podiznih stupića sve do kraljevičkog svjetionika. Čistilo se pojas uz cestu na Oštru, radilo na uređenju zelenih površina, šetnica i plaža. Sanirana su oštećenja na sunčalištima. Klupe i ograde su popravljene, nakon čega su dobile i novi sloj boje.

U akciji su sudjelovali brojni građani, a odazvale su se i udruge, odnosno društva, poput kraljevičkih Mesopustara, Udruge umirovljenika i kraljevičkog DVD-a. Svoj su doprinos dali i učenici Osnovne škole Kraljevica, a akciju su pomogle i brojne tvrtke koje surađuju s Gradom.

“Ovom akcijom pokazujemo zajedništvo i svijest prema okolišu. Lijepo je vidjeti da se svi koji su povezani s Gradom, prije svega mladi ljudi, udruge i sportska društva, u velikom broju odazovu akciji. Ovo je lijepa tradicija na koju možemo biti ponosni,” naglasila je kraljevička gradonačelnica Nada Turina Đurić.

Eko akciju Zelena čistka na Oštru su zajedničkim snagama organizirali Grad Kraljevica i Turistička zajednica grada Kraljevice, koja je za sve sudionike organizirala okrijepu i ručak nakon završetka akcije.