Kraljevica 22. srpanj 2020.

Uskoro promocija spota Radojke Šverko i Zvijezde Danice

Uskoro promocija spota Radojke Šverko i Zvijezde Danice
Promocija video spota za pjesmu “To je moj život”, kojeg su snimili hrvatska glazbena diva Radojka Šverko i HGD Zvijezda Danica iz Kraljevice, na rasporedu je sutra, 23. srpnja.

HGD Zvijezda Danica iz Kraljevice i hrvatska glazbena diva Radojka Šverko predstavljaju najavljenu glazbenu suradnju, a povodom proslave 125 godina djelovanja jednog od najstarijih amaterskih društava u ovom dijelu Europe, koje nije prekidalo djelovanje čak niti u vrijeme Drugog svjetskog rata.
    

Skladba "To je moj život" hrvatska je inačica svjetski poznate duhovne skladbe “Blessed Assurance” napisane 1873., autorice Fanny Crosby, žene koja je jedna od najutjecajnijih i najpoznatijih autorica kršćanskih himni u američkoj povijesti. Skladba se prometnula u sve sfere kršćanskog svijeta u Americi, od bijelaca do crnačkog gospela pa je tako dobila brojne zanimljive verzije, a verzija koju predstavljamo je vrhunski spoj izvedbe Radojke Šverko i zbora HGD Zvijezda Danica kojem su se pridružile i članice vokalne skupine “Lira” kojoj je, kao i zboru, umjetnički voditelj Frane Frleta.

Promocija ove iznimne skladbe započinje u četvrtak 23. srpnja kada će krenuti u eter brojnih radijskih postaja, ali će doživjeti i veliku TV promociju u programu CMC TV- nacionalne glazbene televizije, također u četvrtak i to u 19 sati. Croatia Records je prepoznala vrijednost ovog projekta te će pjesmu promovirati putem svojih kanala.
Skladba “To je moj život” dobila je dva audio zapisa, na hrvatskom i engleskom jeziku te video zapis hrvatske verzije skladbe, a u njihovoj realizaciji sudjelovala je doista vrhunska ekipa. Za glazbeni dio pobrinuli su se: Vladimir Babin- klavir, Sandro Šupak- gitara, Branimir Gazdik- bubnjevi, Karlo Lovrić- hammond, Frane Frleta- bas gitara. Aranžman je djelo Frane Frlete, audio verzije su snimane u studiju Aurora u Kraljevici (snimak i mix- Alan Crnković), mastering je djelo Dragutina Smokrovića- Smokve, video snimatelj je Ranko Frka koji je spot montirao zajedno sa redateljem Franom Frletom.


Spomenuti projekt dio je projekta “Promoviranje glazbenog amaterizma” kojeg i financijski podržava Primorsko- goranska županija, a koji ima za cilj organizirati aktivnosti u kojoj osobe nisu formalno glazbeno školovane, ali u udrugama stječu glazbene kompetencije, a nerijetko takve udruge iznjedre i vrhunske glazbenike. U današnje vrijeme amatersko djelovanje ima još veću vrijednost jer u ubrzanom životnom tempu i komercijalnim postulatima djelovanja glazbenika, biti glazbenik amater danas, doista odražava ljubav prema glazbi i radosti druženja zaljubljenika u zvonku radost. Stoga su, uz PGŽ, HGD Zvijezda Danica kao posebnu vrijednost prepoznali i uvijek podržavaju Grada Kraljevica, TZ Grada Kraljevice te brojni donatori i sponzori.

Napomenimo da je ovaj video uradak već sada stekao status raritetnog jer je kuriozitet da je glazbenoj divi Radojki Šverko tek četvrti video spot u čijem je snimanju sudjelovala, bez obzira na bezbroj nastupa i video snimaka s njenih koncerata i festivala u jedinstvenoj glazbenoj karijeri. Taj detalj govori i o predanosti Radojke Šverko ovom projektu te njenom prepoznavanju vrijednosti skladbe i suradnje s izvrsnim HGD Zvijezda Danica. “To je moj život” je skladba koja će svakako ostaviti traga na hrvatskoj glazbenoj sceni.