Kraljevica 15. lipanj 2019.

Uvala Črišnjeva zabijelila se 14. puta 

Uvala Črišnjeva zabijelila se 14. puta 
Četrdesetak jedrilica s dvjestotinjak sudionika i "sramežljivim" vjetrom u jedrima danas je 14. puta startalo u Grobničkoj regati, koja se tradicionalno održava u kraljevičkoj uvali Črišnjeva. 

14. se puta zabijelila uvala Črišnjeva. Ukupno dvjestotinjak sudionika s četrdesetak jedrilica okupilo se ovogodišnjoj "Grobničkoj regati- Paštekinom memorijalu".

Sa “sramežljivim” vjetrom u jedrima nakon starta su jedrilice krenule prema prvoj bovi ispred Jadranova, odakle su se sudionici kroz “veli luk” vratili do bove ispred Kraljevice i nastavili prema Urinju, gdje su, oko meteorološke bove, posljednji puta okrenuli i kroz “mali luk” se vratili na cilj u uvali Črišnjeva. 

Slavlje za Molo Longo tuttatrieste

Ciljem je, unatoč kašnjenju na startu, prvi prošao glavni favorit Molo Longo tuttatrieste, ispred jedrilice Oštro i DSK X- Treama.

Grobnička regata s ponosom nosi naziv “Paštekin memorijal”, u čast velikog čovjeka i istinskog zaljubljenika u more i jedrenje- pokojnog Marina Šegote, Kraljevičana, ali i jednog od osnivača Jedriličarskog kluba Neverin- Čavle.

Paštekin memorijal do simboličnih 17:05

Vremensko je ograničenje regate simbolično postavljeno na 17:05, a pet je “dodatnih” minuta tu u čast pokojnog Andreja Božića, koji je, kažu organizatori, često znao reći kako mu je nedostajalo samo pet minuta da završi regatu.

Nakon regate, koju organizira Jedriličarskog kluba Neverin- Čavle uz pomoć ugostiteljskog objekta Sidro, TZG Kraljevice i Općine Čavle, druženje jedriličara, ali i ostalih gostiju, u večernjim će se satima nastaviti u uvali Črišnjeva uz “iće i piće” te Grupu Point.