Kraljevica 19. rujan 2022. K.V.

Uz mirise kotlića i zvukove motora Šmrika dočekala Jesen

Uz mirise kotlića i zvukove motora Šmrika dočekala Jesen
Najbolji kotlić skuhale “Jakovarske neveste i Maja”, najuspješniji moto alkari Mauro Marohnić i Antonio Tus, a najspretniji vozač Milan Josić

Iako kalendarski još nije počela "jesen" je stigla u Šmriku. U sklopu Istoimene manifestacije, u organizaciji Udruge za čuvanje i njegovanje starih običaja, proteklog su se vikenda u Šmriki kuhali kotlići i natjecali motociklisti. 


Snage je u kuhanju kotlića od divljači, koju je osiguralo Lovačkog društva “Srndać” Hreljin, odmjerilo devet ekipa, a četveročlani žiri (Vedran Čabrijan, Žarko Burić, Siniša Gazić i Branko Grbčić) na samom je kraju imao “puna usta posla”.


Najbolji gulaš, po mišljenju žirija, skuhale su “Jakovarske neveste i Maja”. Drugo mjesto osvojile su Špičekove meštrice, a treće ekipa “Ako bi ča bilo”. Nakon proglašenja najboljih fešta se nastavila uz “Žažara band”.


I dok loše vrijeme nije spriječilo kuhare, uspjelo je poremetiti planove motociklistima, koji su, za subotu zakazano druženje, prebacili na nedjelju. Tridesetak motociklista u popodnevnim je satima prošlo đir od Šmrike, preko Kraljevice, Bakarca, Hreljina i Jadranova natrag do Šmrike.


Tu se prvi puta vozila atraktivna moto alka. Među motoriziranim alkarima najprecizniji je bio tandem Mauro Marohnić i Antonio Tus. Marko Bruketa i Dominik Alibabić osvojili su drugo, a Damir Matoković i Dean Martine treće mjesto.


Motociklisti su umijeće i spretnost pokazali i kroz natjecanje u sporoj vožnji, u kojoj je najuspješniji bio Milan Josić. Drugo mjesto pripalo je Dominiku Alibabiću, a treće Patriku Grubišiću. 

Spomenimo i kako su organizatorima, koji se nadaju da će “Jesen u Šmriki” postati tradicionalno događanje, u pomoć priskočili Grad Kraljevica, TZG Kraljevica i MO Šmrika.