Kraljevica 8. ožujak 2024. Klaudio Vrančić

Uz slikanje i vino ljepši spol u Kraljevici obilježio svoj dan

Uz slikanje i vino ljepši spol u Kraljevici obilježio svoj dan
Dvadesetak pripadnica ljepšeg spola Međunarodni dan žena večeras je obilježilo u predivnom kraljevičkom Dvorcu Frankopan uz sve popularniji “Wine & Art Frankopan”

Večer ispunjenu kreativom i dobrom zabavom pripadnicama ljepšeg spola poklonila je Turistička zajednica grada Kraljevice, koja je u predivnom Dvorcu Frankopan organizirala još jedan “Wine & Art Frankopan”. 


“Prošlo ljeto smo prvi puta započeli s konceptom Wine & Arta, naravno potaknuti popularnošću samog programa. Dvorac se pokazao kao super prostor za likovne manifestacije. Ovog puta program je potpuno besplatan povodom Dana žena. Sudionicama smo osigurali potreban pribor i materijal, bijelo i crno vino i slatke zalogajčiće. Atmosfera je jako ugodna”, rekla je Jelena Mateševac Skočilić, direktorica TZG Kraljevice. 


Sve popularniji koncept kraljevička je Turistička zajednica organizirala uz pomoć akademskog slikara  Ivana Tomečaka, pod čijim su budnim okom dvadesetak novopečenih umjetnica stvaralo u Multimedijskoj dvorani.

“Tema je jedna slika stara gotovo sto godina, inače u našem obiteljskom vlasništvu. Autorica je slikarica Ana Jerković Papp, koje je bila supruga našeg poznatog akademskog slikara Petra Pappa. Motiv je dobar, nije težak, a naglasak ovog događanja je na druženju i zabavi”, kazao je Tomečak.


Druženja i zabave neće nedostajati niti sutra, kada je zbog velikog interesa osiguran dodatni termin. Za sve koji se nisu stigli na vrijeme prijaviti loša je vijest da je i subotnji termin brzo popunjen, a dobra da će ovakvih događanja biti još jer Wine & Art u Kraljevici se pokazao kao pun pogodak.