Kraljevica 17. prosinac 2016.

Velika božićna jelka okićena u srcu Kraljevice

Velika božićna jelka okićena u srcu Kraljevice
Osam metara visoka božićna jelka “niknula” je u centru grada, a Kraljevičani su je i ove godine okitili zajedničkim snagama. Na 4. “Veseloj bućici” prikupljeno je više od tri tisuće kuna za Dječji vrtić “Orepčići”.

Uz prepoznatljiv glazbu kraljevički su Mesopustari, u pratnji Djeda Božićnjaka, jutros ušetali u centar grada, gdje ih je dočekala sjajna blagdanska atmosfera, brojni sugrađani i velika osam metara visoka božićna jelka.

4. “Vesela bućica- radost djeci” je, po već tradicionalno lijepom vremenu, okupila nekoliko stotina Kraljevičana za koje su organizatori pripremili čaj, krafne i kuhano vino. Najbrojnije su svakako bile “plesne kraljice”. Rasplesani Dance Queen “okupirao” je centar grada i sjajnom božićnom koreografijom nakratko prekinuo promet. 

Uz Dance Queen i Mesopustare u prigodnom su programu nastupila i djeca iz Dječjeg vrtića “Orepčići”, kao i Udruge “Djeca Kraljevice”.

Humanitarni karakter akcije

Hvalevrijedan je humanitarni predznak “Vesele bućice”. Naime, Mesopustari i polaznici kraljevičkog dječjeg vrtića i ove su godine izradili božićne ukrase, a mještani su iste mogli preuzeti uz simbolične donacije. Ukrasima su potom okitili veliku jelku, koja će i ovih blagdana krasiti centar Kraljevice. Najmlađe je ponovno oduševila košara, uz pomoć koje su svoje ukrase mogli staviti na sam vrh jelke. Dobrovoljnim je prilozima ove godine prikupljeno 3374,50 kn za Dječji vrtić “Orepčići".