Kraljevica 11. prosinac 2020.

Velika će božićna jelka i ove godine krasiti Kraljevicu 

Velika će božićna jelka i ove godine krasiti Kraljevicu 

Tradicionalna kraljevička manifestacija “Vesela bućica” ove je godine otkazana sukladno epidemiološkim mjerama, ali velika će božićna jelka i ove zime krasiti Kraljevicu

Svakog se prosinca u Kraljevici okupi sjajno raspoloženo mnoštvo koje zajedničkim snagama okiti veliku jelku. No, “Vesela bućica”, tradicionalna manifestacija što je uz pomoć Grada, DVD- a i škole organiziraju “Orepčići” i “Mesopustari”, ove je godine na žalost otkazana zbog pandemije. 


Unatoč svemu jelka će i ove godine krasiti grad. Naime, organizatori pozivaju Kraljevičane da u toplini svoga doma izrade ukrase te okite veliku jelku postavljenu “sprid marketa”, a za tu su prigodu “Orepčići” izradili i video tutorial. 


“Ove godine radi epidemioloških mjera nećemo biti u mogućnosti organizirati popularnu Veselu bućicu za naše mališane. No, to ne znači da naš bor ove godine neće biti ukrašen veselim bućicama. Možda ne možemo biti svi zajedno na okupu i uz pjesmu i druženje kititi bor, ali zato ćemo uz pomoć videa vrijednih Orepčića izrađivati bućice u svom domu. Na taj način ćemo svi zajedno sudjelovati u izradi bućica i kićenju bora svatko u svom domu i iz svog doma, u vremenu koje sami biramo, ne ugrožavajući jedni druge”, poručuju iz Grada Kraljevice.