Kraljevica 17. kolovoz 2022. Izvor: PK Dance Queen

Velika plesna priznanja za kraljevičke sestre Velepič

Velika plesna priznanja za kraljevičke sestre Velepič
Devetnaestogodišnja Mia i sedamnaestogodišnja Petra Velepič na prestižnim europskim akademijama 

Mlade i talentirane sestre Velepič iz Kraljevice u istoj su godini ostvarile velike plesne uspjehe. Devetnaestogodišnja Mia primljena je na prestižnu akademiju ArtEZ University of the Arts u Nizozemskoj. Prijavilo se 400 plesača iz cijelog svijeta, a Mia je nakon teških i opsežnih audicija ušla u 20 koji su primljeni i koji će imati priliku tamo nastaviti svoje školovanje.

Sedamnaestogodišnja Petra, nakon sudjelovanja na Summer Dance Intensive u Toscani, kao jedina Hrvatica, dobila je izravnu pozivnicu od profesora s prestižne akademije Codarts za pred- akademsku pripremu u trajanju od godine dana za Codarts i ZHdk. Do spomenutog programa je iznimno teško doći i potrebne su višestruke audicije, a Petra je odmah primijećena te je dobila pozivnicu koju mnogi plesači mogu samo sanjati.

“Mia i Petra, svoje uspjehe nižu već 12 godina plešući u Dance Queenu. Više puta su bile nagrađivane od plesnih stručnjaka, kao najbolje plesačice, a i nositeljice su titule državnih prvakinja te su u stalnom europskom vrhu. A čast nam je da su naše Kraljevčanke na ovakav način predstavile svoj grad i klub”, ističe Marija Španja iz PK Dance Queen.