Kraljevica 24. ožujak 2024. Klaudio Vrančić

Veliko kraljevičko srce “kucalo” za štićenike Doma Oštro

Veliko kraljevičko srce “kucalo” za štićenike Doma Oštro
Veselo je danas bilo na Oštru, u finalu velike humanitarne akcije koja je proteklih mjeseci ujedinila i na noge podigla čitavu Kraljevicu

Humanitarna akcija “Veseli zeko”, koju je za djecu štićenike kraljevičke podružnice riječkog Centra za rehabilitaciju pokrenuo Mjesni odbor Kraljevica, proteklih je mjeseci ujedinila i na noge podigla čitavu Kraljevicu. 


“Srce mi je kao kuća, emocije su velike. Jednostavno ne vjerujem što se sve izrodilo iz jedne ideje koja je krenula oko Božića. Uspjeli smo urediti i opremiti cijeli park, ali i blagovaonu, kupljeno je puno toga potrebnog za rad Doma. Pomogle su nam brojne tvrtke, Grad je donirao televizor, Turistička klupice… Svi su se uključili”, kazala je Suzana Baus Rakić, predsjednica Mjesnog odbora Kraljevica, zahvalivši svima koji su se uključili u akciju.


Hvalevrijedna je inicijativa vrlo brzo prerasla sva očekivanja. “Pozivu” s Oštra uz brojne poslovne subjekte, Grad i Turističku zajednicu, odazvale su se i udruge, sportski klubovi, pojedinci… Veliko kraljevičko srce "kucalo” je za štićenike Doma. 

“Akcija koju je pokrenuo Mjesni odbor izrasla je do zaista golemih razina. Cilj je bio da se uredi park ispred Doma u čemu smo i uspjeli, međutim inicijativa je pokrenula i neke druge akcije, poput farbanja doma i darivanja djece. Veseli smo, sretni i nadamo se da je ovo samo početak”, rekla je Iva Letina, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka, zahvalivši svima koji su pomogli. 


“Ugodno sam iznenađen. Pokrenula se cijela lavina reakcija, koju nitko nije očekivao, a koja veseli i budi nadu. Volim istaknuti kako Kraljevica ima dvije ‘katedrale’ - ustanove gdje su djeca s posebnim potrebama i na njih ne smijemo nikada zaboraviti. Siguran sam da je ovo tek jedna u nizu akcija za djecu koja nas trebaju”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


U današnjem velikom finalu u dvorištu Doma održan je prigodan program, kojeg je vodio Davor Jurkotić, a u kojem su sudjelovali vrtićarci, osnovnoškolci, Dance Queen, Mesopustari Kraljevice, klapa Tramuntana, KUD Lanterna i Damir Kedžo.

U sklopu programa održana je i aukcija slika, nastalih na nedavno održanoj radionici, a potom su svi zajedno uskrsnim dekoracijama ukrasili dvorište Doma.