Kraljevica 3. srpanj 2016.

Vikend u Kraljevici uz dječju pjesmu i ples

Vikend u Kraljevici uz dječju pjesmu i ples
Drugo izdanje Dječjeg festivala "Dječji dani” u Kraljevici je ovog vikenda okupilo četiristotinjak mališana iz svih krajeva Lijepe naše, koji su se gledateljima na kraljevičkoj rivi predstavili kako najbolje znaju, pjesmom i plesom.
 
Sjajno raspoloženje ovog je vikenda zavladalo Kraljevicom. Kako i ne bi kad su se gradom širili dječji smijeh i pjesma koja je dopirala s rive. Razlog je dakako 2. Dječji festival pjesme i plesa- "Dječji dani”.
 
Festival je okupio više od 400 djece iz svih krajeva Hrvatske, ali i goste iz Slovenije. Tijekom vikenda na kraljevičkoj su se rivi okupljenima tako predstavili brojni zborovi, plesni klubovi, udruge i društva. Boje domaćina na festivalu su ‘branili’ Plesni klub "Dance Queen”, Udruga “Djeca Kraljevice” i HGD “Zvijezda Danica”.
 
“Prezadovoljni smo kad vidimo zadovoljnu djecu i njihove roditelje. Sve je super,” rekla je Diana Oštarić, predsjednica udruge "Djeca Kraljevice”.
 
“Dječje dane” ove su godine vodili upravo oni po kojima je festival dobio ime. Mali su se voditelji, članovi Udruge "Djeca Kraljevice” i dječjeg zbora HGD-a “Zvijezda Danica”, izmjenjivali na pozornici i lakoćom odrađivali nimalo lak posao.
 
Nedjeljni večernji sati bili su rezervirani za dječji bend Abrakadabra te Rina Petrovića i Tomislava Peranića, a svoj su doprinos manifestaciji danas dali i klauni Karmelino i Rudi.