Kraljevica 15. ožujak 2019.

Više od milijun i četiristo tisuća kuna za Oštro i Bakarac

Više od milijun i četiristo tisuća kuna za Oštro i Bakarac

Sporazum o sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra na području Kraljevice, “težak” 1.422.000,00 kuna, potpisali su pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić i gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić.

Zahvaljujući danas potpisanom sporazumu između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Grada Kraljevice resorno će ministarstvo s više od milijun i četiristo tisuća kuna sufinancirati sanaciju i rekonstrukciju pomorskog dobra na području Grada Kraljevice.


Po 500.000,00 kuna namijenjeno je za sanaciju lukobrana Oštro i sunčališta Bakarac, dok će 422.000,00 kuna biti osigurano za sanaciju dijela sunčališta na kupalištu Oštro. Radovi podrazumijevaju sanaciju betonske ploče sunčališta, izradu zaštitne školjere, sanaciju podlokanih dijelova sunčališta te sanaciju obalnog zida.

“To su lokacije koje su derutne te su na neki način postale opasne s aspekta sigurnosti za kupače. Ovom obnovom ćemo ući spremni u ljetnu kupališnu sezonu. Rok izvođenja je 60 dana i očekujemo da će radovi biti gotovi do prvog lipnja”, zaključio je Čandrlić, zahvalivši resornom ministarstvu na čelu s Olegom Butkovićem na suradnji.  


Sporazum, koji je potpisao gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić, u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice uručio mu je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić.

“Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je od prošle godine u Državnom proračunu stavilo stavku za financiranje rekonstrukcije i sanacije pomorskog dobra van lučkog područja. Temeljem te stavke Ministarstvo je raspisalo javni poziv na koji se je Grad Kraljevica javio s tri projekta”, rekao je Petrinić.


Nakon potpisivanja sporazuma pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić i gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić obišli su lučicu Carovo, gdje su u tijeku radovi vrijedni sedam i pol milijuna kuna, koje je  sufinanciralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Novo Carovo također bi trebalo biti završeno do prvog dana lipnja pa će Kraljevica ljeto dočekati u novom ruhu. 


Uz spomenute projekte u Kraljevici se trenutno radi i na obnovi jedinstvenog Dvorca Frankopan, nakon čega će se urediti i okoliš dvorca. Nedavno je završena i energetska obnova škole, a uvedena je i nova javna rasvjeta. 

“Vrlo skoro očekujemo potpis ugovora s Agencijom za promet nekretnina. Dobili smo građevinsku dozvolu za novu zgradu trg i centar u Šmriki. Tu smo se također, u suradnji s LAG-om Vinodol, prijavili za europska sredstva, za izgradnju dječjeg igrališta. Pripremamo dokumentaciju za trg Ljetne pozornice u Kraljevici. Radimo na energetskoj obnovi Doma kulture i sporta i proširenju groblja. No, najvažniji projekt je aglomeracija Kraljevica, vodovod i kanalizacija, u vrijednosti od 150 milijuna kuna i upravo smo iz tih razloga išli u izmjenu prostornog plana kako bi ga uskladili s potrebama projekta”, poručio je kraljevički gradonačelnik.