Kraljevica 26. siječanj 2018.

Vitezovi osvojili Frankopan "pod okriljem" Noći muzeja

Vitezovi osvojili Frankopan "pod okriljem" Noći muzeja
Atraktivni viteški dvoboji i zabavne srednjovjekovne igre obilježile su ovogodišnju Noć muzeja u kraljevičkom dvorcu Frankopan. Posebni gosti kraljevičke Noći muzeja bili su članovi riječke udruge “Ordo Sancti Viti”.

Muzeji diljem Hrvatske večeras su, u sklopu “Noći muzeja 2018.”, posjetiteljima širom otvorili svoja vrata. U hvalevrijedan projekt uključio se i Posjetiteljski centar Kraljevica, smješten u dvorcu Nova Kraljevica, poznatijem kao- Frankopan.

“Noć muzeja” ove se godine održala na temu "Muzeji i sport- brže, više, jače- citius, altius, fortius”. Bio je to sjajan povod da Posjetiteljski centar Kraljevica ugosti članove udruge Ordo Sancti Viti (Red svetog Vida) iz Rijeke, koji su okupljenima pokazali kako je “sport” izgledao u srednjem vijeku, točnije sredinom 15. stoljeća. Posjetitelji su tako mogli vidjeti atraktivne viteške vježbe, ali i zabaviti se igrajući srednjovjekovne igre, u kojima su dakako najviše uživali najmlađi.

Uoči zanimljive srednjovjekovne prezentacije za male Kraljevičane je organizirana prilagođena interpretacija stalnog postava- “Frankopani iz dječjeg kutka”, dok su odrasli o Frankopanima te sportu u srednjemu vijeku nešto mogli naučiti u kasnijim satima i to kroz interpretaciju “Kulturne rute”.