Kraljevica 21. ožujak 2024. K.V.

Vođena tura novom pješačkom stazom Krajolikom našim

Vođena tura novom pješačkom stazom Krajolikom našim
“Pridružite nam se ove nedjelje, 24. ožujka, u Kraljevici na otvorenju još jedne nove pješačke staze pod nazivom Krajolikom našim”, pozivaju iz Turističke zajednice grada Kraljevice. 

Okupljanje počinje u 9:30 sati u Dvorcu Nova Kraljevica, a službeni početak vođene pješačke ture je u 10 sati. Trajanje ture je 4 sata, dužina je 10,7 km, a staza nije zahtjevna. 

Riječ je o kružnoj stazi, a ruta kretanja je: Dvorac Nova Kraljevica - Stari grad Zrinskih - Vrtić - Banj - Šmrički most - Šmrika - NK Primorac - Črišnjeva - Uvala Scott - Javorišće - Banj - Vrtić - Dvorac Nova Kraljevica. 

“Sudjelovanje je besplatno, a cijeli program se odvija u suradnji s PD Tuhobić koji će i biti vaši vodiči. Po završetku ture svakako planirajte obići i Posjetiteljski i Interpretacijski centar Kraljevica u Dvorcu koji će u nedjelju biti otvoreni od 10 do 16 sati”, ističe Jelena Mateševac Skočilić, direktorica TZG Kraljevice. 

Šetači će imati mogućnosti donirati novčani prilog po želji za što će dobiti rever s maslinovom grančicom u povodu Cvjetnice, a sav skupljeni novac bit će doniran Centru za rehabilitaciju Oštro u sklopu humanitarne akcije “Veseli zeko” koja se održava istoga dana u CZR Oštro s početkom u 11 sati.