Kraljevica 15. rujan 2023. Izvor: Grad Kraljevica

Za čisti okoliš Grad Kraljevica izdvaja značajna sredstva

Za čisti okoliš Grad Kraljevica izdvaja značajna sredstva
Grad Kraljevica i Eol-ekos potpisali ugovor o nabavi opreme za selekciju otpada vrijedan gotovo 31 tisuću eura 

Nakon provedenog postupka nabave, kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i direktor Eol-ekosa d.o.o. Kristijan Jurišić danas su potpisali ugovor o nabavi opreme za selekciju otpada vrijedan 30.987,50 eura, od čega će 40% iznosa financirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Zahvaljujući ugovoru nabavit će se 2 velika metalna spremnika od 4 m3 za odlaganje papira i 2 spremnika za odlaganje plastike. Spremnici su nadzemni i samostojeći, izrađeni od čelika, nepropusni na kišu, dizajnirani tako da pružaju otpor vjetru i smanjuju mogućnost prevrtanja, otporni na vatru a otvaraju se pomoću elektroničkog ključa. Nabavit će se i 8 koševa za pseći izmet od 30 litara koji će se postaviti uz šetnice na području Grada te 150 kompostera zapremnine 400 litara koji će se podijeliti građanima putem Javnog poziva za kompostiranje vlastitog biootpada iz kućanstva.

“Grad će nastaviti s daljnjim ulaganjima u sustav za prikupljanje otpada s ciljem odgovornog zbrinjavanja svih vrsta otpada te poticanju ekološke svijesti i stvaranju pozitivnih navika naših sugrađana”, poručuju iz Kraljevice.