Kraljevica 25. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Zašarenilo se more- Kraljevica u znaku jedrenja

Zašarenilo se more- Kraljevica u znaku jedrenja
28. “Kraljevačka regata krstaša” na moru ispred Kraljevice okupila četrdesetak jedrilica i dvjestotinjak sudionika

Eol, grčki bog vjetra, danas je bio darežljiv prema dvjestotinjak jedriličara, koliko ih se okupilo na kraljevičkoj rivi. Raspoređeni na četrdesetak jedrilica snage su odmjerili na 28. izdanju “Kraljevačke regate krstaša”.


“Naša regata je uvijek bila vrlo popularna, ne moramo je čak ni oglašavati. Zna se da je posljednje subote u lipnju, što je veliko priznanje. Evo, za dvije godine čeka nas jubilarno 30. izdanje, a neki su ovdje od samih početaka. Jedna od posebnosti je i to što je regata uvijek besplatna za sudionike, koji tako ovdje samo dobivaju”, ističe Danijel Frka, član organizacijskog odbora regate, naglasivši kako je “Kraljevačka” poslužila kao uzor mnogim kvarnerskim regatama.


Od Kraljevice su jedrilice krenule prema Bakarcu i prvoj bovi. Nakon okreta nastavile su uz uvalu Scott, ispod velikog luka krčkog mosta, do Jadranova i druge bove. Na povratku su prošle ispod velikog luka do cilja, ispred Kraljevice. 


Ciljem je prvi prošao "Follow us”. Sa zaostatkom od desetak minuta na cilj je stigao drugoplasirani DSK, a pedesetak sekundi kasnije i trećeplasirani T8SC.   

Uoči početka okupljene su na rivi pozdravili organizatori, kao i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, koji je start ispratio u društvu direktorice Turističke zajednice grada Kraljevice Jelene Mateševac. 


“Kraljevačku regatu krstaša” organizirali su Jedriličarski klub Oštro i KPA Adria, uz pomoć Primorsko- goranske županije, Grada Kraljevice, Sportske zajednice grada Kraljevice, TZG Kraljevice i ŽLU Bakar- Kraljevica- Kostrena.