Kraljevica 17. veljača 2016.

Zašto kupiti novi stan u Šmriki?

Zašto kupiti novi stan u Šmriki?
Početkom 2017. godine trebala bi krenuti izgradnja POS-ovih stanova u Šmriki, a godinu dana kasnije, odnosno početkom 2018. stanari bi mogli useliti u novu zgradu ili zgrade, koje će se graditi kraj Doma “Ivica Turina”.
 
Cijena novih POS-ovih stanova u Šmriki neće prelaziti 1125 eura po metru kvadratnom. Prosječna kamatna stopa je 2,8%, a rok otplate 30+1 godina počeka, a jamci nisu potrebni, potencijalnim je kupcima, na prezentaciji u Domu “Ivica Turina”, poručio Krešimir Žunić iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. 
 
Prezentacija “Zašto kupiti stan po programu POS Šmrika?” održana je kako bi APN i Grad Kraljevica potencijalne kupce upoznali s cijenama i kreditnim uvjetima.
 
Natječaj u tijeku
 
Naglašeno je kako prosječna veličina stana, koju kupac može kupiti, ovisi o broju članova domaćinstva pa tako jedna osoba može do garsonijere od 40 kvadrata, dva člana do jednosobnog stana od 44 kvadrata, tri člana do 55, četiri do 60 itd.
 
Natječaj za nove stanove u Šmriki je raspisan i traje do 10. ožujka ove godine, nakon čega slijedi obrada i formiranje liste, koja će biti gotova do kraja istog mjeseca. Prednost kupnje imat će građani s područja Kraljevice. No, očekuje se i interes Riječana. Nakon završetka natječaja predviđeno je sedam dana za eventualne žalbe, a potom se kreće u projektiranje i gradnju. 
 
Iako je dinamiku teško procijeniti iz Grada Kraljevice predviđaju da bi radovi mogli početi početkom sljedeće godine, a stanari bi u nove stanove mogli useliti već godinu kasnije, odnosno početkom 2018.
 
U prizemlju poslovni prostori
 
Pokraj Doma “Ivica Turina” tako bi trebala niknuti jedna, a ukoliko bude interesa i dvije nove zgrade, koje će uz stambene u prizemlju imati i poslovne prostore namijenjene trgovini, ambulanti, pošti… 
 
Nove su zgrade, s predviđenim parkingom, samo mali dio “nove Šmrike”. U drugoj bi fazi centar mjesta, koje bilježi stalan porast broja stanovnika, trebao dobiti i zgradu područne osnovne škole i dječji vrtić, a dom bi mogao dobiti multifunkcionalnu dvoranu i ugostiteljske sadržaje. Spomenuti svakako treba i izgradnju novog, djelomično natkrivenog trga.