Kraljevica 29. siječanj 2021.

Završeni Podbanj čeka tehnički pregled, u pripremi 3. faza

Završeni Podbanj čeka tehnički pregled, u pripremi 3. faza
Završena je druga faza rekonstrukcije kraljevičke ulice Podbanj, koja čeka tehnički pregled, a već je u pripremi treća faza kojom će se otvoriti niz atraktivnih gradilišta

Druga faza rekonstrukcije ulice Podbanj u Kraljevici, duga više od 200 metara, završena je prije dvadesetak dana i spremno čeka na tehnički pregled. 


Osim proširenja kolnika i izgradnje obostranih nogostupa, radovi su obuhvatili izgradnju oborinske odvodnje, izmještanje postojećih instalacija i izgradnju DTK kanalizacije. Paralelno se radilo i na izgradnji ogranka vodovoda i sanitarne kanalizacije, a postavljena je i nova javna rasvjeta. 

Kapitalni projekt Grada Kraljevice Podbanj 2 vrijedan je 2,2 milijuna kuna, od čega polovicu financira Vodovod i kanalizacija, a polovicu Grad Kraljevica. u dvije faze rekonstrukcije ulice Podbanj do sada je ukupno uloženo oko 4 milijuna kuna. 


Nakon završetka rekonstrukcije dionice Podbanj 2, koja se nastavlja na Podbanj 1, već je u pripremi treća faza projekta- Podbanj 3, koja obuhvaća izgradnju 270 metara duge dionice.

“S tih 270 metara dionice Podbanj 3 otvorit će se čitav niz atraktivnih gradilišta tako da će se naša investicija u smislu komunalnih doprinosa i novih stambenih površina vrlo brzo vratiti”, naglašava kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


Projekt je spreman, čeka se građevinska dozvola te Vodovod i kanalizacija, koji svoj dio investicije akumulira iz sredstava za razvoj koje uplaćuju građani. Po nekim procjenama Podbanj 3 trebao bi se graditi u 2022. godini.