Kraljevica 10. rujan 2018.

Završilo je hvalevrijedno Kraljevačko kulturno leto

Završilo je hvalevrijedno Kraljevačko kulturno leto
Simboličnim spuštanjem zastave “Kraljevačkog kulturnog leta” i koncertom klape Tramuntana na Ljetnoj pozornici je završena hvalevrijedna kraljevička manifestacija, u kojoj su ovog ljeta uživali Kraljevičani, ali i brojni gosti.

Sve je počelo u Dvorcu Frankopan, početkom srpnja, podizanjem zastave “Kraljevačkog kulturnog leta”, a završilo je sinoć simboličnim spuštanjem iste zastave na Ljetnoj pozornici u samom srcu Kraljevice.

Kraljevičani su ovog ljeta mogli uživati u šarolikom spoju zabavnih predstava i sjajnih koncerata. U bogatom kulturnom programu ovog su ljeta i najizbirljiviji lakoćom pronašli nešto po svom ukusu.
 
Ukupno sedam kulturnih programa

“U okviru Kraljevačkog kulturnog leta imali smo ukupno sedam programa. Nasmijali smo se do suza uz komediju Ri Teatra, slušali smo koncerte klasične glazbe, zajedno smo pjevali klapske pjesme. Bilo je mnogo raznovrsnih programa i koristim ovom priliku da vam zahvalim što ste svojim dolaskom uveličali manifestaciju”, rekla je zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković.

“U svim im događajima koji su se dešavali ovog ljeta u Kraljevici glavnu riječ vodili su domaći ljudi- Kraljevičani. Ljeto je otvoreno u Bakarcu, otvorili su ga Mirjana Bobuš i Pape. Imali smo i male koncerte Rina Petrovića i Andrine Frleta. Moram spomenuti i dvije mlade osobe koje stoje iza cijele organizacije, a to su Paula Vučković i Frane Frleta”, naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

“Hvala svima koji su nas podržavali svojim dolaskom na događanja, ali i Gradu Kraljevici na podršci. Grešaka je možda bilo, bit će ih i u budućnosti, ali vjerujte da smo dali sve od sebe. Dali smo ono što bismo trebali svi davati- ljubav prema našoj Kraljevici. Nismo ni svjesni kakvo bogatstvo imamo i samo ga trebamo cijeniti”, poručio je Frane Frleta.
 
Koncert klape Tramuntana za kraj

“Kraljevačko kulturno leto”, koje je dio velike tradicionalne manifestacije- “Leto va Kraljevici”, završilo je pjesmom, a čast da događajima bogato ljeto privede kraju pripala je izvrsnoj domaćoj klapi- Tramuntana.

Knez Mikula, koji je u Kraljevicu stigao sa svojom Knezovima krčkim, posebnim gostima svečanosti zatvaranja, iskoristio je priliku i Klapi Tramuntana dodijelio povelju koja je nastala povodom 900. godina od prvog spominjanja imena Frankopana.