Kraljevica 8. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

“Zlatni pir” Đurđa i Franko proslavili u Kraljevici

“Zlatni pir” Đurđa i Franko proslavili u Kraljevici
Jubilarno 50. izdanje popularne predstave “Casabianca” održano pred kraljevičkom publikom
 

Dugo su Kraljevičani čekali Đurđu i Franka! No, čekanje se isplatilo jer kraljevičkoj je publici pripala čast da budu gosti na “Zlatnom piru” najpopularnijeg kvarnerskog para. Naime, “Casabianca” je u Kraljevici sinoć dočekala 50. izdanje.


A Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić teško da su mogli pronaći ljepšu lokaciju za proslavu jubileja. U prekrasnom su ih Dvorcu Frankopan dočekali zlatni baloni i (rasprodano) gledalište, koje su ispunili brojni “uzvanici”. 


Duhoviti i zabavni Mario i Irena kraljevičkoj su publici ispričali turbulentnu i emotivnu ljubavnu priču o Franku Ćuku i Đurđi Ćuk Depikolozvane. Dva su sata suze tekle od smijeha, da bi se u posljednjem činu oči mnogima zacaklile od tuge.


Na samom je kraju, na oduševljenje okupljenih, “mučeniku” Franku svečano otkrivena bista. Čast je pripala kraljevičkom gradonačelniku Daliboru Čandrliću. Đurđa je i ovog puta u publici pronašla Turkovića, a spomenimo i kako su najsretniji gledatelji kući otišli s poklonima TZG Kraljevice. 


Đurđa i Franko u Kraljevici su gostovali u sklopu “Kraljevačkog kulturnog leta”, a dobra je vijest da se na kraljevičko područje vraćaju za desetak dana. Repriza je na rasporedu 18. kolovoza, kada “Casabianca” stiže u Šmriku. Predstava je, dakako, rasprodana.