Kraljevica 2. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Zvijezda Danica i Porto Re Kraljevicu uveli u Kulturno leto

Zvijezda Danica i Porto Re Kraljevicu uveli u Kulturno leto
Zborskom i klapskom pjesmom počela tradicionalna ljetna manifestacija, koja Kraljevičanima i njihovim gostima donosi brojna događanja

“Kraljevačko kulturno leto”, tradicionalno događanje što se održava u sklopu “Leta va Kraljevici”, večeras je, u atriju Dvorca Frankopan, otvoreno svečanim podizanjem zastave. Simboličnim činom u Leto puno kulture Kraljevičane je uvela Frankopanska straža, a okupljene su pozdravili gradonačelnik Dalibor Čandrlić i zamjenica direktorice TZG Kraljevice Jelena Anđelić. 


“Kraljevica ima fantastične povijesne kulise. Kaštel Zrinski i Dvorac Frankopan vape za događanjima, za životom, za mladim ljudima i talentom. Presretni smo što uspijevamo pronaći načina i obnoviti ovakve prostore. Nastavit ćemo s uređivanjem naših povijesnih objekata. Ne da bi im se divili, već da bi oni postali središte života Kraljevice”, poručio je Čandrlić,


“Izrazito nam je zadovoljstvo otvoriti još jedno Kraljevačko kulturno leto puno dobrih programa, namijenjenih kako našim domaćim ljudima, tako i turistima, kojih je svake godine sve više. Sigurna sam da će u ovogodišnjem programu svatko pronaći nešto za sebe”, rekla je Anđelić.


A u prvom “činu” ovogodišnjeg “Kraljevačkog kulturnog leta” nastupile su jako domaće snage. Uz dugovječno Hrvatsko glazbeno društvo "Zvijezda Danica” i Klapu Porto Re, finaliste lanjskog “Omiša”, publika je mogla uživati u zborskim pjesmama i klapskim uspješnicama. 


Posebna glazbena poslastica bila je sjajna izvedba Andrine Frleta. Kraljevičanka predivnog glasa je otpjevala "Moje sritno misto”, skladbu kojom je prije svega nekoliko dana osvojila izvrsnu 3. nagradu ocjenjivačkog suda na Splitskom festivalu 2023.


“Kraljevačko kulturno leto” potrajat će sve do 20. kolovoza, a Kraljevičanima i njihovim gostima donosi desetak programa.