Kraljevica 6. rujan 2021.

Zvono "dozvalo" 23 kraljevička prvašića u školske klupe

Zvono "dozvalo" 23 kraljevička prvašića u školske klupe

Prvog dana škole u kraljevičke su osnovnoškolske klupe sjela 23 prvašića, osjetno manje nego prijašnjih godina. Učenike je dočekala pjesma i pokloni Grada Kraljevice. 

Ukupno 23 kraljevička prvašića jutros su zakoračila u svoju osnovnoškolsku avanturu. Jedan od njih- Sanjin Bilen u školu će na Križišću, dok će svi ostali, raspoređeni u dva razredna odjeljenja, za kraljevičke klupe. 


Osjetno manji broj prvašića nego prijašnjih godina jutros je u Kraljevici dočekala pjesma, njihove učiteljice i prigodni pokloni, koje je osigurao Grad Kraljevica. Pozdravili su ih kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i ravnatelj Davor Juriša. 


“Dragi učenici želim vam dobar i uspješan početak vašeg školovanja, da se u našoj školi lijepo i ugodno osjećate”, rekao je Juriša, zahvalivši Gradu Kraljevici na pomoći, darovima za učenike, ali i vrijednoj donaciji- peći za pečenje keramike, vrijednoj gotovo 18 tisuća kuna.


Kraljevički gradonačelnik istaknuo je kako je Gradu Kraljevici interes djece je na prvom mjestu te da će tako biti i ubuduće, a prvašićima je poručio da slušaju učiteljice, poželjevši im sretan početak školske godine.