Bakar 4. prosinac 2017.

300 tisuća kuna mladim Bakranima

300 tisuća kuna mladim Bakranima
Ugovori o stipendiranju između mladih Bakrana i Grada Bakra potpisani su večeras u Domu kulture “Matija Mažić” u Bakru. Za stipendije je iz gradskog proračuna izdvojeno oko 300 tisuća kuna. 
 
Šesnaest učenika srednjih škola te trideset i osam studenata ove će školske, odnosno akademske godine primati stipendije Grada Bakra. 
 
Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju između mladih Bakrana i Grada Bakra održano je večeras u Domu kulture “Matija Mažić” u Bakru. 
 
“Čast i zadovoljstvo mi je u ovo predblagdansko vrijeme uručiti zaslužene stipendije. Ponosan sa što iz godine u godinu vidimo sve više stipendista sa sve boljim rezultatima. To je dobar putokaz generacijama koje dolaze i opravdava sva naša ulaganja, u škole na području Grada Bakra i u predškolski odgoj na našem području. Na njima je da nastave sve što smo započeli, razvoj i izgradnju našeg grada. Svim silama ćemo se truditi da po završetku svog školovanja ostanu živjeti ovdje u našem predivnom kraju”, rekao je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, čestitavši stipendistima i zahvalivši svima koji su se uključili u aktivnosti udruga i mjesnih odbora, kao i organizaciju manifestacija.
 
Nadareni učenici će mjesečno primati 400, a studenti 600 kuna, dok će stipendije za učenike i studente čije su obitelji korisnici socijalnog programa iznositi 600, odnosno 800 kuna. Srednjoškolci će gradske stipendije primati do kraja lipnja, a studenti do kraja srpnja 2018. godine.