Bakar 11. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Bakar odjenuo uskrsno ruho koje će razveseliti najmlađe

Bakar odjenuo uskrsno ruho koje će razveseliti najmlađe
Od parka Banj, preko Jaza, do Masaykove obale atraktivne uskrsne dekoracije, za koje su se pobrinule vrijedne djelatnice Grada i bakarske Turističke zajednice, krase Bakar. 

Bakar je odjenuo svoje uskrsno ruho, na oduševljenje Bakrana, prvenstveno onih najmlađih. U novouređenom parku Banj dočekala ih je prava uskrsna čarolija, s razigranim zečićima, mrkvicama, šarenim pisanicama i foto kutkom. Posebno atraktivan Banj će biti u večernjim satima, zahvaljujući svjetlećim ukrasima. 


Mališani će u parku najviše uživati u srijedu, 13. travnja, s početkom u 17 sati, kada Turistička zajednica Grada Bakra, Grad Bakar i Društvo “Naša djeca” organiziraju “Slatku potragu”. Najmlađe čekaju zabavne uskrsne igre i tematske radionice.


Vrijedne djelatnice Grada Bakra i bakarske Turističke zajednice ukrasile su i Masarykovu obalu, gdje posjetitelji mogu pronaći uskrsni foto “point” s predivnim pogledom na Bakar. Već su danas prve fotografije ovdje napravili njemački turisti. 


Za Jaz se i ove godine pobrinula Gradska straža Bakar 1848, koja je postavila veliku pisanicu, dar koji su još lani dobili od prijatelja iz povijesne postrojbe Turopoljski banderij. A na pisanicu pazi simpatični mali zeko koji krasi vrata suvenirnice.