Bakar 10. srpanj 2021.

Bakarski slikar Petronio dobio nagradu za životno djelo

Bakarski slikar Petronio dobio nagradu za životno djelo
Za iznimna postignuća i doprinos kulturnom razvoju i ugledu Grada Bakra umjetnik Nenad Petronio dobio je nagradu Grada Bakra za životno djelo

Nagrada Grada Bakra za životno djelo na jučerašnjoj je svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena umjetniku Nenadu Petroniju.

“Zahvaljujem predlagateljima i Gradu Bakru. Obično za nagradu za životno djelo kažu da se dodjeljuje kad je već gotovo, a ja mogu reći da tek počinjem”, poručio je Petronio i zaslužio pljesak okupljenih u Domu kulture “Matija Mažić”.


Gradsko vijeće Grada Bakra Petroniju je nagradu dodijelilo za iznimna postignuća i doprinos kulturnom razvoju i ugledu Grada Bakra, a na prijedlog Vijeća mjesnog odbora Bakar, Kulturno umjetničke udruge Sklad i Gradske straže Bakar 1848.

“To je veliko priznanje, znači da sam ipak nešto u životu napravio u tih 55 godina koliko radim. Moja prva izložba je bila u Bakru davne 1967. godine. Prošlo je dosta godina. Šest tisuća mojih slika je otišlo u svijet. No, kao što sam rekao ova nagrada ne znači da je kraj. Ja svakodnevno radim u kontinuitetu”, poručio je bakarski slikar.
 
Nenad Petronio svoj je bakarski atelje nekada je imao u Kaštelu i Turskoj kući, a proteklih 20 godina stvara u kraljevičkom Dvorcu Frankopan.

“To je predivan dvorac, prostor je velik, ali ipak, u Bakru sam počeo. No dobro to nije bitno, ja mogu slikati i na krovu”, naglasio je Petronio, koji najrađe slika primorske motive, a najdraži mu je zlatni šampjer, za kojeg kaže da mu je svojevrsni zaštitni znak.