Bakar 9. srpanj 2021.

Tomislav Klarić: “Gradimo i ne namjeravamo stati”

Tomislav Klarić: “Gradimo i ne namjeravamo stati”
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Domu kulture “Matija Mažić” obilježen je Dan Grada Bakra. U najsvečanijem trenutku večeri Nenadu Petroniju dodijeljena je nagrada za životno djelo. 

Sjednice uoči blagdana sv. Margarete prilika su za osvrt na proteklih 365 dana. U prigodnom videu predstavljeni su brojni realizirani projekti, na što se osvrnuo i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. 


Na Škrljevu je izgrađen Vatrogasni dom i proširen vrtić, uređeni su dječji parkovi diljem gradskog područja, obnavljaju se stara i grade nova igrališta i dvorane. Uređuje se i igralište Borca i Naprijeda, radi se i na Hroljevu. U pripremi je i veliki projekt Poslovno- sportske dvorane. Turistička zajednica Grada Bakra postala je prepoznatljiva, uređen je Interpretacijski centar u Kaštelu. Završava se obalni park s edukativnim stazama, uređuje se obala, gradi šetnica na moru. Projektira se gradska plaža, a uskoro kreće i izgradnja novog kanalizacijskog sustava. Među komunalnim projektima ističu se vodovod za Brdo i Zlobinsku Dragu, transportni cjevovod za Zlobin i Plase, a postavlja se i infrastruktura za buduću poslovnu zonu Lunga. Tu je i Zona na Kukuljanovu, koja neprestano raste i približava se brojci od čak 5 tisuća radnih mjesta.  
 
“Mi gradimo. Nismo stali i ne namjeravamo stati. No sve ovo bilo bi nemoguće ostvariti bez vrijednih ljudi”, naglasio je Klarić, zahvalivši svima, a prvenstveno djelatnicima gradske uprave. 

Bakar primjer gradovima u cijeloj Hrvatskoj

U ime Gradova i Općina iz Riječkog prstena Bakranima je čestitao prvi čovjek Grada Kraljevice- Dalibor Čandrlić. Okupljene su pozdravili i gosti iz Imotskog i Otočca, kao i zamjenik primorsko- goranskog župana Vojko Braut, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Maja Grba Bujević te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je naglasio kako je Bakar pokazao da se u kratko vrijeme može puno napraviti te je kao takav primjer gradovima u cijeloj Hrvatskoj.


U najsvečanijem trenutku večeri dodijeljene su gradske nagrade i priznanja. Nagrada Grada Bakra za životno djelo dodijeljena je Nenadu Petroniju, na prijedlog Vijeća mjesnog odbora Bakar, Kulturno umjetničke udruge Sklad i Gradske straže Bakar 1848 i to za iznimna postignuća i doprinos kulturnom razvoju i ugledu Grada Bakra.

Gradsku zahvalnicu dobio je dugogodišnji ravnatelj Pomorske škole Bakar Gordan Papeš, koji je ove godine otišao u mirovinu, nakon 40 godina rada, od čega je 15 proveo na čelu bakarske škole.


Danas su tradicionalno uručene i pohvalnice te nagrade najboljim bakarskim učenicima, a ove godine to su Petria Vičić iz OŠ Hreljin, Matea Lazarević iz OŠ Bakar te Jan Pelić iz Pomorske škole Bakar. Zahvalnice Grada Bakra dobili su dobrovoljni darivatelji krvi. Boris Ende, Tomislav Tatić, Dario Hadžić i Denis Ružić zajedno su krv donirali čak 250 puta. 

Večerašnju svečanu sjednicu otvorio je i zatvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Bakra Milan Rončević, a sjednicu je pjesmom uljepšala talentirana Mia Negovetić.