Bakar 24. svibanj 2023. T.U.Šćiran

Bakarski učitelji sudjelovali na Erasmus tečaju u Belgiji

Bakarski učitelji sudjelovali na Erasmus tečaju u Belgiji
Bakarske učiteljice Nadija Vidas, Bosiljka Vrban Arh, Helena Borčić, Marijeta Tićak i ravnatelj Tomislav Uzelac-Šćiran sudjelovali su na Erasmus tečaju koji se je održao u nekoliko belgijskih gradova. 

Cilj ovog strukturiranog tečaja bio je upoznavanje sudionika s belgijskim odgojno obrazovnim sustavom i bogatom flamanskom povijesno kulturnom baštinom. 38 sudionika iz Hrvatske, Finske, Španjolske, Portugala, Italije, Njemačke, Turske i Češke imalo je priliku posjetiti Gent, Brugge i Brussel, a osim posjete velikoj osnovnoj školi u Gentu posebno im je zanimljivo bilo sudjelovati u čokoladnoj radionici i samostalno spravljati praline. 

U Bruggeu su posjetili pivovaru te pratili proces izrade Bourgogne Flanders pive, jedne od ukupno 250 vrsta koje je moguće probati u kraljevini Belgiji. U glavnom gradu su uz stručno vodstvo posjetili širi centar, uključujući kompleks Europskog parlamenta. Ovo je 9. Erasmus mobilnost OŠ Bakar u tekućoj školskoj godini kojom učenici i učitelji nastavljaju s internacionalizacijom Škole i jačanjem europskog obrazovnog identiteta kojeg krasi otvorenost, uključivost, pravednost, izvrsnost, kreativnost i inovativnost.