Bakar 27. svibanj 2017.

Biciklom kroz ljepote našeg kraja

Biciklom kroz ljepote našeg kraja
Tradicionalna biciklijada “Bakar bike” jutros je na Gornjem Jelenju okupila stotinjak biciklista, koji su krenuli na atraktivnu 30 kilometarsku rutu, prema Platku te preko Mrzle Vodice natrag na Gornje Jelenje. 

Svibanj se definitivno potvrdio kao outdoor mjesec u bakarskom kraju. Nakon zanimljivog “pohoda” na Risnjak sredinom mjeseca, Bakrani i njihovi gosti danas su u osvajanje prirodnih ljepota našeg kraja krenuli na dva kotača. 

Stotinjak zaljubljenika u biciklizam, pretežno rekreativaca, okupilo se jutros na Gornjem Jelenju odakle su krenuli na 30 kilometara dug put prema Platku pa dalje preko Cajtiga do Mrzle Vodice i natrag na mjesto okupljanja, gdje je za sudionike organiziran zajednički ručak. 
 
Svake godine druga ruta

Jedna od zanimljivosti bakarski biciklijade je upravo činjenica da se svake godine vozi druga ruta kako bi se promovirale uređene biciklističke staze, a Bakar ih ima devet, odnosno preko 160 kilometara. 

5. biciklijadu “Bakar bike” zajedničkim snagama organiziraju Turistička zajednica Grada Bakra, Promotiv Travel Outdoor i BBK Team Rodeo.