Bakar 3. srpanj 2019.

BIS Fest jamstvo dobre zabave ovog petka u Bakru

BIS Fest jamstvo dobre zabave ovog petka u Bakru

Festival "Bakar i serenade" ovog će se petka, u sklopu bogatog programa “Margaretinog leta”, održati na Žalu ribara. NA BIS -u će se i ove godine s tuđim skladbama predstaviti domaći izvođači. 

Lucija Rajnović, Katja Budimčić, Antonio Krištofić, Tamara Brusić, Nikola Peršić i Koktelsi, Damir Kedžo, Voljen Grbac i Martina Majerle bakarskoj će publici ovog petka na Žalu ribara pokazati kako se snalaze “u tuđoj koži”. 


Naime, u sklopu jedinstvenog festivala, koji je prvi puta održan 2003. godine, domaći izvođači predstavljaju se s tuđim skladbama i glazbenim žanrovima koji im nisu svojstveni. 

Prva skladba koju će ove godine pjevačice i pjevači izvoditi bit će iz glazbenog opusa hrvatskog književnika i novinara Ljuba Pavešića Jamba, dok će druga biti s Eurosonga, povodom 30 godina od pobjede grupe Riva s pjesmom "Rock me baby".


Još jednu posebnost festivala predstavlja bakarska publika, odnosno način na koji odlučuje o pobjedniku. Naime, publika u Bakru ne ispunjava glasačke listiće već stvara buku, fućkanjem i pljeskanjem. Nakon svake se skladbe buka se mjeri posebnim uređajem, a pobjedu odnosi izvođač koji dobije najglasniju podršku. 


Program BIS- a tradicionalno vodi Mario Lipovšek Battifiaca koji između skladbi uvijek iznova oduševljava publiku. Festival počinje u 21 sat, a karte se mogu kupiti u Turističkoj zajednici Grada Bakra te dva sata prije početka na ulazu. Cijena ulaznice je 20,00 kuna.