Bakar 8. svibanj 2024. K.V.

“Frankopanska noćna avantura” u bakarskoj Noći tvrđava

“Frankopanska noćna avantura” u bakarskoj Noći tvrđava
Bliži nam se još jedna "Noć tvrđava", a Bakar se i ove godine pridružio ovoj zanimljivoj manifestaciji. Ovoga puta pripremili su zanimljivu noćnu avanturu uz igrificiranu šetnju do Starog grada Hreljina. 

“Ugodna šetnja šumskom stazom uz blagi uspon, otkrivanje povijesnih pikanterija, noćno planinarenje, a sve pod budnim okom i razigranim vodstvom interpretatorice Ive Sille… Ako vam sve ovo zvuči uzbudljivo i zanimljivo, pridružite nam se u Noći tvrđava. Osvojimo zajedno hreljinsku tvrđavu. Putem ćemo saznati zanimljivosti o nekadašnjim vladarima Hreljina, članovima slavnih obitelji Zrinski i Frankopan i otključati neobične zagonetke koje nas očekuju na stazi. Hoćemo li zajedno odgonetnuti rješenja svih zagonetki? Hoćemo li stići do kraja staze prije negoli nas uhvati mrak? Hoćemo li se usuditi spustiti šumskom stazom pod okriljem noći?”, pozivaju iz TZG Bakra. 


Ovaj događaj u organizaciji TZG Bakra i Grada Bakra besplatan je za posjetitelje i pogodan za odrasle i djecu u pratnji odraslih. Okupljanje je na parkiralištu kod dječjeg vrtića u Hreljinu 10. svibnja u 19:30, a šetnja će trajati dva sata. 

“Poželjne su udobne cipele pogodne za šetnju prirodom, voda za piće, svjetiljka i dobro raspoloženje. Obilježimo zajedno ovogodišnju Noć tvrđava uz zanimljivu noćnu šetnju do Starog Grada Hreljina”, poručuju Bakrani.