Bakar 17. studeni 2023. Klaudio Vrančić

“I nikad narod zaboravit neće”- Vukovar u srcima Bakrana

“I nikad narod zaboravit neće”- Vukovar u srcima Bakrana
Polaganjem svijeća i vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Bakru obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

“Iz krvi i bola niknut' će cvijeće. I nikada narod zaboravit' neće. Vukovar!” uz stihove pjesme Hrvoja Hegedušića započelo je obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Bakru.


Na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima svijeće i vijence položili su predstavnici Grada Bakra, branitelja, dvaju bakarskih škola, Turističke zajednice, ali i predstavnici bakarskih udruga te brojni građani.

Okupljene su pozdravili ravnatelj Pomorske škole Bakar Igor Kegalj, ravnatelj Osnovne škole Bakar Tomislav Uzelac Šćiran i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, a prisutne je u molitvi predvodio bakarski župnik vlč. Nikica Jurić. 


“Mi smo taj narod iz pjesme, mi smo to sjećanje. Predstavnici Bakra idu u Vukovar i Škabrnju, u ta dva sveta mjesta gdje su na oltar domovine položeni životi, da bi imali neovisnu i slobodnu državu. Sve to dugujemo časnim, ponosnim i hrabrim ljudima. Neka im je vječna slava i hvala”, poručio je Klarić.