Bakar 11. veljača 2017.

Maškarano ludilo na cestama od Pariza do Bakra

Maškarano ludilo na cestama od Pariza do Bakra
Sjajna atmosfera vladala je danas na cestama oko Rijeke. 26. Maškarani auto rally Pariz- Bakar na riječkom je Parizu okupio 65 vozila i 238 sudionika, koji su preko Korza, Čavala, Kukuljanova, Škrljeva i Kostrene stigli na cilj u Bakar.

Možda ne najbrži, ali svakako najzabavniji auto rally na svijetu krenuo je jutros s riječkog Pariza. Na čelu maškarane kolone od 65 vozila bio je Meštar Toni s novom kraljicom Riječkog karnevala Elaie Filipović i meštricom rallya Stellom Paris, a među 238 ovogodišnjih sudionika našli su se i gosti iz Slovenije i Italije pa je rally dobio međunarodni predznak.

Cirkus na kotačima s Pariza je preselio na riječko Korzo, a potom je starom, gotovo 38 kilometara dugom, rutom preko Orehovice, Svilnog, Čavala, Cernika, Mavrinaca, Kukuljanova, Škrljeva i Kostrene, gdje je vožen prvi ispit spretnosti, najluđi rally stigao na cilj u Bakar.

Bakrani, na čelu s Bakarskim maškarama, su i ove godine sudionike dočekali širom raširenih ruku što ne čudi uzme li se u obzir činjenica da najpoznatiji maškarani auto rally Bakar nosi u srcu, ali i nazivu. 

Na Masarykovoj obali je odvožen drugi ispit spretnosti, nakon čega je uslijedilo svečano proglašenje najbržih, ali i najoriginalnijih maškaranih pojedinaca, grupa i vozila, a nagrade su dobili i najudaljeniji te najneodoljiviji. Svi sudionici ovogodišnjeg rallya dobili su medalju za uspomenu, dok su prijelazni pehar za najuspješniju karnevalsku grupu osvojili Veseli oldtimeri s maskom "Donafjumana".

Svečano proglašenje pobjednika maškarane parodije na svjetski poznati rally Pariz- Dakar održano je u organizaciji TZ Grada Bakra i Bakarskih maškara, a pod pokroviteljstvom Grada Bakra.