Kostrena 11. veljača 2017.

“Puknuti oktanci” na kostrenskom ispitu

“Puknuti oktanci” na kostrenskom ispitu
26. Maškarani auto rally Pariz- Bakar okupio je gotovo 250 sudionika u 65 maškaranih vozila. “Puknuti oktanci” s riječkog su Pariza, starom rutom, krenuli prema Bakru, a prvi ispit spretnosti odvožen je u Kostreni, gdje su maškaranu kolonu dočekali Špažićari.

Vesela maškarana kolona od 238 sudionika, raspoređenih u 65 maškaranih vozila, krenula je jutros tradicionalno s riječkog Pariza i u revijalnom se tonu dovezla do Korza, gdje su se vozači i njihove posade predstavili okupljenim Riječanima i gostima. 

Sudionici Maškaranog auto rallyja svoje su kreacije potom predstavili na Čavlima i u Škrljevu, gdje su im domaćini iz TZ Općine Čavle i Škrljevskih maškari organizirali okrepu.

Prva prava ozbiljnija sportska zadaća, ispit spretnosti, odvožen je u Kostreni uz nezaobilazne domaćine Općinu Kostrenu i KU Špažićare, a sudionici su, osim karnevalskog duha, pokazali i pravo vozačko umijeće.

Iz Kostrene je “karneval na kotačima” nastavio prema cilju u Bakru, gdje je sudionike čekao drugi, ujedno i posljednji, ispit spretnosti.