Bakar 21. siječanj 2022. Klaudio Vrančić

Novi prozori krase zgradu bakarske osnovne škole

Novi prozori krase zgradu bakarske osnovne škole
Zgrada Osnovne škole Bakar dobila je nove prozore, vrijedne više od 600 tisuća kuna, koje je financirala Primorsko- goranska županija. 

Bakarsku osnovnu školu, koju polazi 157 učenika, danas su, u društvu ravnatelja Tomislava Uzelca Šćirana, obišle zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. 


Povod obilaska bila je realizacija značajnog projekta, “teškog” 627.500,00 kuna, kojeg je financirala Primorsko- goranska županija. U sklopu projekta dotrajali prozori na školskoj zgradi, koja datira iz 1909. godine, zamijenjeni su novima. 


“Ovo je još jedna lijepa priča i nama je ovo velika stvar. Prozori su posljednji puta mijenjani prije 60- ak godina. Odlukom konzervatora postavljeni su drveni zeleni prozori i jako smo zadovoljni. Podignut je standard, na zadovoljstvo učenika i učitelja, koji su već primijetili da je u zgradi sada toplije”, istaknuo je Šćiran. 


“Županija na godišnjoj razini oko 5 milijuna kuna izdvaja za investicijsko održavanje, u koje je ove godine uvrštena i Osnovna škola Bakar s obnovom prozora. Radi se o značajnoj investiciji”, naglasila je Medarić.

“Ovo je jedno od većih investicijskih ulaganja u ovoj godini”, nadovezala se Stilin, poručivši kako Primorsko- goranska županija nastavlja s projektima, najavivši i novo ulaganje u Osnovnu školu Bakar.