Bakar 22. prosinac 2020.

Osnovnoškolci snimili spot za pjesmu “Božić u Bakru”

Osnovnoškolci snimili spot za pjesmu “Božić u Bakru”
Učenici i djelatnici Osnovne škole Bakar snimili blagdanski glazbeni video spot za pjesmu “Božić u Bakru”

Na radost svih nas sve više se počinju širiti čari prosinca, obiteljska atmosfera i predblagdanski ugođaj. Lampice su zablistale svuda oko nas, a duh Božića ušuljao se i u Osnovnu školu Bakar.


Iako je ovaj prosinac po mnogočemu neobičan i drugačiji s obzirom na epidemiološku situaciju djelatnici Osnovne škole Bakar uz podršku ravnatelja Škole Tomislava Uzelca- Šćirana potrudili su se zadržati osmijehe na licima svojih učenika i dopustiti im da uz veselu atmosferu i čaroliju prosinca uživaju u predblagdanskom ugođaju. 


Uz podršku Grada Bakra prigodno su uredili školsku zgradu. Postavili su lampice i svjetlucave ukrase na školsko dvorište te su cijeli okoliš osvijetlili i pretvorili u pravu božićnu bajku u kojoj se već naveliko osjeća duh predstojećih blagdana. Učenici s veseljem i ponosom  promatraju svoju školu kako ovih dana sjaji u zimskoj noći i podsjeća ih da Božić kuca na vrata. 


Budući da su jaslice jedan od prepoznatljivih simbola Božića i njihov je prikaz duboko ukorijenjen u našu kulturu i u matičnoj zgradi djelatnici su uz pomoć učenika uredili božićne jaslice. U suradnji s vjeroučiteljicom Katarinom Isailović velečasni Nikica Jurić je ustupio Školi kipove jaslica iz župne crkve koje sada krase božićni kutak smješten u školskom hodniku. Na taj način učenici i djelatnici su svoje dobre želje utkali kroz poruke ljubavi koje su sadržane u prikazu jaslica.


U sklopu projekta “Nota do note za bakarske ljepote” napravljen je uradak koji čini posebnost ovog Božića za malene Bakrane. Oni su se sa svojim učiteljima povezali kroz pjesmu na najljepši mogući način te su prema ideji profesora Ivice Terihaja i knjižničarke Paule Mikeli udruženim snagama snimili blagdanski glazbeni video spot za pjesmu “Božić u Bakru”. 
 
Autorica teksta i glazbe je učiteljica Alma Hess, a glazbeni aranžman je napravio Matko Basara. Pjesma je snimljena u glazbenom studiju “Maraton” u Rijeci, a izvode je učenici 4. razreda. Spot je sniman na raznim lokacijama Bakra, a za režiju i video produkciju je zaslužan Miljenko Šegulja. Sponzor ovog hvalevrijednog projekta je Turistička zajednica Grada Bakra koja je podržala i izradu USB stickova na kojima se nalaze i ostale zavičajne pjesme učiteljice Alme Hess.