Bakar 4. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Plemkinja i slijepi vodonoša 'vodili' turu kroz drevni Bakar

Plemkinja i slijepi vodonoša 'vodili' turu kroz drevni Bakar
Zabavna igrificirana šetnja- “Zaigrani Bakar” danas je imala uspješnu premijeru. Testirali su je Bakrani i njihovi gosti, koje su kroz grad vodili plemkinja Ana Katarina Zrinski i slijepi vodonoša Ivan Čop

Tridesetak okupljenih, znatiželjnih i razigranih, jutros je krenulo u istraživanje drevnog Bakra, na jedan sasvim drugačiji način. ‘Predvodili’ su ih plemkinja Ana Katarina Zrinski i slijepi vodonoša Ivan Čop, glavni likovi kreativne igrificirane šetnje “Zaigrani Bakar”.  


Ako je suditi po premijeri i dojmovima ‘istraživača’ kreativni kulturno- turistički proizvod, kojeg su ‘skrojili’ bakarska Turistička zajednica, na čelu s direktoricom Sonjom Jelušić Marić i vodičkinja Iva Silla, mogao bi biti pun pogodak. Uživali su danas mališani, ali i njihovi roditelji. 


To i ne čudi jer u Bakru od danas zaigrani mogu biti svi. I to na vrlo jednostavan način. Avantura kreće podizanjem besplatne brošure u bakarskoj Turističkoj zajednici. Nastavlja se s rješavanjem kviza, odnosno izborom vodiča. Osim spomenute plemkinje i slijepog vodonoše tu je i znanstvenik Andrija Mohorovičić.


Uz njihovu pomoć posjetitelj istražuje grad i njegovu bogatu povijest, zabavlja se, slijedi tragove i rješava zagonetke, sve dok ne dođe do konačnog rješenja i priznanja kojeg mu dodjeljuje TZG Bakra.