Bakar 20. ožujak 2017.

"Poslovni uzlet" na Kukuljanovu okupio stotinjak poduzetnika

"Poslovni uzlet" na Kukuljanovu okupio stotinjak poduzetnika

Sjajni rezultati koje brojni poduzetnici ostvaruju na bakarskom području uskoro bi mogli biti još bolji. Naime, stotinjak malih i srednjih poduzetnika odazvalo se na današnju besplatnu edukaciju- “Poslovni uzlet”, čiji je cilj upravo poboljšanje poslovanja.

“Poslovni uzlet”, edukacija simboličnog imena koja bi lako mogla poslužiti i kao slogan Industrijske zone na Kukuljanovu, u samom srcu zone okupila je stotinjak malih i srednjih poduzetnike, koji su odlučili iskoristiti priliku te kroz besplatne edukacije, u organizaciji Poslovnog dnevnika, unaprijediti svoje poslovanje. 

“Čast i zadovoljstvo nam je biti domaćin Poslovnom dnevniku, a naročito pod temom ‘Poslovni uzlet’, jer upravo ovom trenutku se događa naš silni poslovni uzlet, koji nije samo rezultat ovog što se događa danas s velikom izgradnjom novih poslovnih subjekata već je rezultat i ogromnog truda i napora koji su uložili djelatnici gradske uprave Grada Bakra i djelatnici Industrijske zone,” naglasio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, koji se osvrnuo i na realizaciju velikih planova u Industrijskoj zoni, ali i na situaciju s platoom bivše koksare, a dotaknuo se i izgradnje manje poslovne zone na Hreljinu.

Gotovo deset tisuća poduzetnika prošlo kroz edukacije

Besplatne edukacije Poslovnog dnevnika za malo i srednje poduzetništvo, u svrhu poboljšanja njihovog poslovanja, organiziraju se diljem Hrvatske četvrtu godinu za redom. O uspjehu projekta svjedoči gotovo deset tisuća poduzetnika koji su prošli edukacije.

“Prvi puta smo u Bakru i jako mi je drago što smo došli u grad koji se može pohvaliti industrijskim rastom, zdravim rastom gospodarstva i velikim naporima lokalne uprave. Ono što je za Bakar specifično je i određeni turistički rast kroz privatni smještaj koji se na neki način uspio stopiti s gospodarsko- industrijskim rastom što je poruka koju vrijedi odaslati drugim hrvatskim gradovima na obali koji žive samo od turizma,” u pozdravnom je govoru naglasio Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika. 

Raste broj privatnih iznajmljivača

Što se turizma tiče spomenuti svakako treba kako u Bakru do prije nekoliko godina nije bilo ni jednog privatnog iznajmljivača, a posjetitelji danas na raspolaganju imaju dvjestotinjak ležajeva. Radi se i na dodatnom širenju kapaciteta, a velike nade polažu se i u obnovu bakarskog hotela Jadran. U planu je i umrežavanje planinarskih staza i šetnica na području Riječkog prstena, a Bakar već ima više od 160 kilometara uređenih biciklističkih staza. I ove godine održat će se brojne manifestacije na čelu s “Margaretinim letom”, u sklopu kojeg se održava i nadaleko poznata Pomorska bitka.

Kako do novaca iz EU fondova?

U sklopu “Poslovnog uzleta” održana je zanimljiva panel diskusija “Razvoj poduzetništva u Bakru” u kojoj su, uz Tomislava Klarića i Vladimira Niševića sudjelovali i direktor Industrijske zone Irvin Badurina, Damir Juretić, Ivna Kauzlarić iz Grada Bakra te Nedo Pinezić iz HGK.

“Poslovni uzlet” završio je trosatnom radionicom “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova”, koju je održala Mirela Lišinović iz zagrebačke tvrtke PJR Consulting. Na radionici su poduzetnici iz Bakra i okolice upoznati s osnovama i pravilima EU fondova, aktualnim natječajima, načinu prijave, a doznali su i na čemu se dobivaju, odnosno gube bodovi.