Bakar 30. kolovoz 2019.

Praputnjak ugostio “Krajolike budućnosti 2019.”

Praputnjak ugostio “Krajolike budućnosti 2019.”
U intimnoj atmosferi dvorišta ispred Područne škole Praputnjak sinoć je počeo program “Krajolici budućnosti 2019.” 

Na Praputnjaku je sinoć počeo program “Krajolici budućnosti 2019.” kojim Udruga “Praputnjak- kulturni krajolik” želi ukazati na važnost i potencijale prvog zaštićenog kulturnog krajolika u Hrvatskoj- Bakarskih prezida, ali i drugih suhozidnih formi duž cijelog našeg obalnog pojasa. 


Uz stručnjake koji su se prve večeri pozabavili zaštitom nematerijalne kulturne baštine, od državnih zaštita do potencijala koje nosi UNESCO- va lista reprezentativne baštine čovječanstva, čekaju nas na Praputnjaku još pogovori o temama koje se tiču baštine, prirode i gastronomije. Cijeli program kulminirat će u subotu kada će se publici prezentirati sve praputnjarske udruge uz zanimljiv presjek svog rada, pokoji slatki i slani zalogaj, čašicu razgovora i nezaobilazne balote.


Ovo je druga godina programa Krajolici budućnosti koji je lani krenuo kao pilot projekt na relaciji Hrvatska- Nizozemska, Udruga Praputnjak- kulturni krajolik s nizozemskim partnerom Satellietgroep. Ova internacionalna suradnja dogodila se u sklopu Tandem Fryslan programa koji je provela Europska kulturna fondacija i MitOst zajedno s tadašnjom Europskom prijestolnicom kulture, Leeuwardenom i Rijekom 2020 EPK. 


Krajolici budućnosti bit će i dio programa Festivala susjedstava kojim se sljedeće godine predstavljaju svih 27 susjedstava Rijeke 2020. Očekuje nas pregršt zanimljivih tema i sudionika programa te interesantnih posjetitelja iz našeg europskog susjedstva- Nizozemske.

Bogat program događanja u sklopu “Krajolika budućnosti 2019.”možete pogledati na facebook stranici Praputnjak- kulturni krajolik